soft (i)

Het mocht niet uitblijven. Een nieuwe mac laat mij eindelijk nog eens toe nieuwe software te evalueren. Dit heb ik er onmiddellijk opgezwierd:

NetNewsWire
http://www.newsgator.com/NGOLProduct.aspx?ProdID=NetNewsWire
samen met (de online versie van) Newsgator een onmisbaar deel van mijn online toolset. Nu kan ik op het werk (tijdens de lunch break vanzelfsprekend) een aantal weblogs volgen via de browser, en thuis in NetNewsWire, zonder twee keer hetzelfde te moeten doorlopen. Alleen jammer dat de ‘flagged items’ (NNW) en ‘saved items’ (NG) niet uitgewisseld worden.

PictureSync
http://holocore.com/?PictureSync
Arguably de beste manier om beelden te uploaden naar flickr en toestanden. Werkt bijvoorbeeld voor foto’s bewerkt in Aperture, of beelden gecatalogeerd in iPhoto of iView. Tenminste zo claimt de software toch, want die integratie moet ik nog testen natuurlijk. Vermoedelijk wordt het een combinatie van bewerking in Aperture, gecatalogeerd in iView, en van daaruit de upload (met PictureSync) naar Flickr. Als stand alone toepassing werkt het alvast zonder problemen.

TextWrangler
http://www.barebones.com/products/textwrangler/index.shtml
Van de mensen van BBEdit: de gratis versie van de text editor. Ik heb echt wel geen 199 USD op overschot voor BBEdit, en TextWrangler doet alles wat ik nodig heb.

Transmit
http://www.panic.com/transmit/
Tuurlijk had ik graag gratis software zoals het excellente Fugu of zelfs Cyberduck gebruikt. Helaas werkt Fugu enkel met SFTP, en toont Cyberduck –hoewel er een ‘show hidden files’ optie is– de dotted files niet (zoals .htaccess). En daarbij ik had nog ergens een (legale) serial voor Transmit, dus misschien doe ik wel een upgrade naar 3.5 (17.95 USD).

Virtue Desktops
http://www.virtuedesktops.info/
Onmisbaar: virtuele desktops voor de mac. Also een 23 inch Cinema Display nog niet genoeg was. De default setting geven een desktop voor ‘main’ (finder etc), ‘browsing’, ‘mail’, en ‘code’. Al werd die laatste haastig hernoemd naar ‘foto’! Ik gebruikte het amper een half uur, en ik kon al niet meer zonder. Wordt in Leopard door Apple schaamteloos de freeware uitgebonjourd.

(wordt vervolgd)

5 gedachtes over “soft (i)”

 1. TextWrangler is een zeer goede editor, vind ik ook. Heel goede coloring. Transmit kent zijn gelijke niet. Alleen Picturesync lijkt me nogal een vreemde keuze. Ik gebruik gewoon de stand-alone uploader.

  Hier enkele van mijn favorieten:

  Quicksilver:heerlijke launcher, onmisbaar geworden
  http://quicksilver.blacktree.com/

  PicturePop: image viewer via rechtermuisknop van de Finder (Xsee is een waardig alternatief)
  http://www.setnan.org/mac/picturepoppro/

  Unison: nieuwsgroepen, anders en beter
  http://www.panic.com/unison/

  AppleJack: Tiger sana in Mac Pro sano
  http://applejack.sourceforge.net/

  Hoe maak je eigenlijk panorama’s op je Mac? Hugin? Of eerder Autopano Pro?
  http://hugin.sourceforge.net/
  http://www.autopano.net/

  Dit is wel een leuke ontdekkings-site voor app-aholics: http://osx.iusethis.com . Je kan er een lijstje bijhouden van apps die je gebruikt en vergelijken met die van anderen, waaronder ook enkele BI’ers.

 2. @Frederik:
  – iusethis.com: wreed goeie tip
  – unison kende ik al, maar ik gebruik usenet uiterst zelden
  – pano’s maak ik (nog ?) niet

  @Opa Pettson:
  daar (zowel workflow als graphic apps) kom ik later nog op terug

Reacties zijn gesloten.