wakker blijven, jongen

Van koffie word ik (soms) slaperig, zo heb ik al menigmaal ondervonden. Ik heb zonet mijn tweede tas mokka op (lekkere straffe koffie, zonder zweem van bitterheid), en ik heb zin om een dutje te doen. Heel eigenaardig vind ik dat, maar voor mij niet ongewoon. Ik ken mensen die zelfs niet een kop koffie in de namiddag kunnen drinken, of ze liggen de ganse nacht slapeloos te woelen in hun bed. Ikzelf kan daarentegen gerust om tien uur nog een tas of drie drinken om een half uur later zonder probleem in dromenland verzeild te raken. Luxe, zo kan u denken, maar ik weet begot niet wat ik zou moeten drinken om wakker te blijven.

5 gedachtes over “wakker blijven, jongen”

 1. Een Redbull wil wel eens helpen. ’t Is wel niet te zuipen en ’t schijnt ook niet zo gezond, maar je blijft er wel wakker van!

 2. Ik heb hetzelfde. Wat ik wel ondervind: de volgende morgen, na het laat drinken van koffie, voel ik me fitter en wakkerder. Het is alsof koffie (qua slapen) bij mij in uitgesteld relais werkt.

 3. shit maat, gelukzak ik heb deze ochtend van mijn lekekre dark roast uit de bergen van monteverde, costa ria gedronken…ik had net nog genoeg koffie voor twee kopjes…
  drie uur later zat ik bij meme op de koffie en ik ben nog niet wakker…

  maar o wee als ik dat ’s aovnds drink (behalve na zware maaltijden die van 20u tot 23u geduurd hebben) dan lig ik garantie wakker en ik beschuldig zefls cocoa cola van mijn slapeloze nachten :s

  lol

 4. Je zou het effect van koffie idd. pas een paar uur later ondervinden. De koffie in de late namiddag zou dde boosdoener van een slapeloze nacht zijn.
  Geen idee of dat correct is.

 5. Idem dito. Enkele kopjes sterke koffie voor het slapengaan. Geen enkel probleem. En na iedere maaltijd moet er koffie bij zijn. Anders val ik in slaap.
  En als er eens een dag is dat ik geen zin heb in koffie, dan weet ik het…ziek zal ik worden een van de volgende dagen. Ik ga er nu ook nog eentje drinken.

Reacties zijn gesloten.