disco

Parallel met de Rue Neuve loopt de Boulevard Adolphe Max. Het is vlakbij de werkplaats, en ik verkies Max boven de drukke Nieuwstraat als voetweg om naar Exki een slaatje of een halve baguette te halen. Het begin van de boulevard kent overigens een drukke opeenstapeling van huizen van ‘lichte’ zeden (gaande van een videokot tot een cinemazaal –denk ik).

Toine Thys en Frederik Leroux (vi)Ongeveer halverwege mijn tocht(je) ligt Discosold. Een tweedehandszaak met een degelijk aanbod jazz, klassieke muziek en natuurlijk ook populaire muziek. Ik was er al herhaaldelijke keren binnengewipt, en ik heb sinds vandaag begrepen dat hij ook tamelijk recente muziek tegen spotprijs in voorraad heeft. Zo had ik vorige week pas de nieuwste van Nathalie Loriers (Chemins Croisés –ik moet hem nog in de catalogus ingeven) bij Media Markt op de kop getikt (14,xx EUR), maar vandaag trof ik hem in Discosold aan voor amper 12 EUR. In onberispelijke staat. Ook de recente (drie)dubbelCD van Christian McBride (Live At Tonic) lag tot vorige week in de rekken te prijken (10 EUR).

Een winkel om in de gaten te houden. Vandaag bracht ik er deze CDs van terug: Tombouctou van het Nathalie Loriers Trio, en Resolution, de debuutCD van Take the Duck (het kwartet rond Toine Thys –zie foto). Samen voor minder dan de kostprijs van een full price CD.

Een gedachte over “disco”

  1. Dat wordt dus een moeilijke verleiding om aan te weerstaan, zeker aangezien het zo dicht in de buurt ligt (dichter dan van thuis naar de Fnac ;-))!

Reacties zijn gesloten.