films 200608

0 te vermijden / * slecht, maar bekijkbaar / ** goed / *** zeer goed / **** fantastisch

 1. Waking Up in Reno / Jordan Brady / 2002 / VT4 / *(*)
  Onschuldig tijdverdrijf. Weekendfilm. Waarover ging het alweer?
 2. Ocean’s Eleven / Steven Soderbergh / 2001 / DVD / **
  Euh ja. Plezant om zien, mooie fotografie, niet echt opmerkelijk.
 3. Hwal (The Bow) / Ki-duk Kim / 2005 / DVD / 0
  Zo slecht hebben wij Ki-duk Kim maar zelden gezien. Een f(l)utloos verhaaltje, zo dun en voorspelbaar als iets, dat wel ontsnapt lijkt aan de saaie fantasie van een fantasieloze geest. De film is nog slechter dan voorafgaande zin. Ge kunt wel denken.
 4. Madagascar / 2005 / DVD / **
  “Ik hou van dansen, dansen.” En nog ‘zingen’ we dat te pas en te onpas. “Wiegen met die heupjes, meisjes.” Amusement voor het hele gezin.
 5. A History of Violence / David Cronenberg / 2005 / DVD / ***
  Blijft potverdikke goed. Excellente cast, excellent geacteerd, met diepgang die men niet vermoedt. Hoort thuis in het lijstje uitstekend verfilmde graphic novels.
 6. Cars / John Lasseter / 2006 / Decascoop / **
  Ik zal wel noch de enige, noch de eerste zijn die de vergelijking met Doc Hollywood maakt zeker? Schitterende animaties, erg gedetailleerd en realistisch (als je er even aan voorbij gaat dat het over ‘levende’ auto’s gaat); het gaat de goede richting uit met CGI.

(films vorige maand)

3 gedachtes over “films 200608”

 1. The Bow was mijn eerste kennismaking met Ki-duk Kim en ik vond het aldus een bijzondere ervaring. Ok, niet de film waar je naar kijkt omwille van de actie en de vinnige dialogen (understatement), maar ik vond het wel mooi om te zien hoe je een verhaal kan vertellen met beelden…

Reacties zijn gesloten.