films 200607

0 te vermijden / * slecht, maar bekijkbaar / ** goed / *** zeer goed / **** fantastisch

 1. The Punisher / Jonathan Hensleigh / 2004 / DVD / *
  Weinig geïnspireerde comic verfilming. Heel zwart/wit verteld, hoewel het scenario duidelijk veel meer potentieel heeft. Gemiste kans
 2. Hellboy / Guillermo del Toro / 2004 / DVD / *(*)
  Beter, maar niet echt veel beter dan The Punisher. Indiana Jones and the Last Crusade meets The Incredible Hulk. Ontspannend.
 3. Intollerable Cruelty / Regisseur / Jaar / VT4 / *
  Onderhoudend, maar ook niet meer.
 4. One Hour Photo / Mark Romanek / 2002 / KA2 / **
  Iets beter dan hierboven, en wijkt een beetje af van het typische happy-ending-hollywood syndroom, waardoor het zijn tweede ster mag behouden. Had veel slechter kunnen zijn.
 5. Ocean’s Twelve / Steven Soderbergh / 2004 / DVD / *
  Smooth filmpke. Maar een beetje saai, en een samenraapsel van wat men al in dertien andere films heeft mogen bekijken. Kent evenwel een paar goede momenten, maar die wegen niet op tegen het geheel.
 6. Identity / James Mangold / 2003 / DVD / **
  Allez, twee sterren omdat er toch een leuk ‘element of surprise’ in zit. Voor de rest was het whodunit gedeelte al halverwege de film opgelost, ondanks de goede pogingen om de kijker op een dwaalspoor te brengen. (Ik zie waarschijnlijk te veel dergelijke films.) Mensen die The Cell hebben gezien zullen dan weer het déjà-vu gevoel niet kunnen onderdrukken bij het andere aspect van de film. Niettemin ontspannend, maar daarom geen must.

(films vorige maand)