massa (ii)

Hoe fris uw uitgeslapen geest ook mag zijn, als de trein niet rijdt blijft u de pineut.

“Ha, Bruno. Neemt gij altijd deze trein”, vroeg Wouter toen hij mij in de mensenmassa ontwaarde bij de trap aan het perron. Het was inmiddels 7u30, en Wouter had tot zijn genoegen gezien dat er voorwaar een trein om 7u38 en een trein om 7u41 naar Brussel zou vertrekken. “Veel minder volk op die van 41 dus.”

De 7u38 was eigenlijk mijn 7u08, maar toen ik Wouter alleen liet opstappen op de 7u41 –te vol naar mijn goesting– was er van mijn trein-met-vertraging nog steeds geen spoor (pardon the pun) te bekennen. En dat was reeds de derde direct naar Brussel die ik liet passeren.

Omdat ik nu ook weer geen zin had om een uur op de trein te wachten (dan was ik beter ergens gaan ontbijten), en omdat ik in een van de wagons van de 7u49 voorwaar een volledige lege bank ontdekte (nadat iedereen reeds was opgestapt), heb ik me maar laten verleiden. Al waren we amper een kwartiertje onderweg, toen de 7u49 werd afgeleid naar een zijspoor, om de lege 7u08 met een rotvaart door te laten.

2 gedachtes over “massa (ii)”

 1. typisch!!! maar vreemd, wan tik pakte die van 8u07 en toen ik in het station kwam zag ik die van 7u08 nog steeds aangekondigd met vertragin van een uur

  nu ja, ik ehb alleszins enkel de gebruikelijke 5 minuten opgelopen denk ik nog niet toe!

  de prikklok werkt toch niet dus ja waarom kom ik eignelik zo vroeg werken verdomme :s
  besef ik nu pas…te veel verantwoordelijkheidsgevoel…ik zal het nooit leren…
  den huug die pakt zijnen trein nog latr lol
  dien heb ik eens egspot toen ik me overslapen had!

 2. Oei. Dan zal het nog een andere zijn waarvoor we moesten wijken. (En nog goed dat ik niet ben blijven wachten!)

Reacties zijn gesloten.