fose IV

fose iv: mobiliteit
Elke dag leg ik het traject Gent-Brussel / Brussel-Gent af, goed voor een dagelijkse portie van 150 kilometerkens. Meestal met de Alfa (vebruikt toch ergens ts de 9-13 l/100km), soms met de Polo (verbuikt aanzienlijk minder, maar is ook aanzienlijk minder comfortabel). En elk seizoen –of liever na elke schoolvakantie– beginnen de files weer iets vroeger. In het begin vertrok ik nog rond 7u30, nu is dat al 6u (en ik vertrek terug op het werk om 16u) –ik heb er al genoeg over doorgedramd.

Dit jaar zie ik echter met veel genoegen de zomer (en vooral het goede weer) dichterbij komen. Geruime tijd had ik er al mijn zinnen op gezet –en vorig jaar was het bijna zover– maar ik had nooit een echt geldig excuus gevonden om de grote stap te zetten. Een excuus dat bovendien enig vermoeden van een mid-life crisis op een adequate manier kon maskeren.

Nu is het dus zover. In de Paasvakantie heb ik hem gekocht, de Triumph Sprint ST (bij BMC Ertvelde)

triumph, not to be confused with triumph

De foto hierboven is schaamteloos gepikt van motormaniacs (zie ook hun recente reviews)

Momenteel staan er nog maar een 350km op de teller –in volle rodage: max 3.500 toeren de eerste 160km, nu mag ik al naar 5.000 (goed voor zo’n 140km/h), en de toerenteller gaat tot boven de 10.000. Aan snelheid geen gebrek dus (bij geen enkele motor overigens).

Vanaf juni is het voor mij gedaan met filerijden (behalve tijdens de winter dan). Pas vanaf juni, jawel, want ik wil het ding eerst uit rodage hebben en een beetje beter kennen voor ik er mijn dagelijkse 150km mee afleg –tijdens het spitsuur bovendien. Begin juni ga ik dan ook eerst nog een cursus DRO Basic bij Motoren & Toerisme Aktief volgen (nadat ik eerder al de initiatiecursus had gevolgd).

Verder zijn alle kosten aan de motor volledig fiscaal aftrekbaar (itt tot de 0,40 EUR/km voor de wagen), inbegrepen de kledij (en ook de opleiding, als ik mij niet vergis). En het verbruik, tsja, 6-7l/100km ?

(wordt vervolgd)