de standaard sucks (ter)

“Om lange wachttijden te vermijden zullen wij nu deze verbinding afsliten. Probeert u het later nog eens opnieuw.” Klik.

Na drie minuten dertig seconden had de klantendienst van DS het welletjes gevonden. Al hun operatoren waren bezet, en ik kon maar beter terugbellen, zo was hun oordeel. Niet alleen ontzeggen ze me de weekendkrant, nee, ze zullen ook meteen maar beslissen hoe lang ik ‘on hold‘ mag geplaatst worden.

Na een uurtje probeerde ik opnieuw. Net toen de drie dertig opnieuw angstwekkend dichterbij kwam, werd ik doorverbonden.

“Hallo, met Frederique X van de klantendienst van De Standaard, hoe kan ik u helpen?”

Door de krant in mijn bus te komen steken, dacht ik.

– Geef mij maar een verlenging zeker?

Het was niet de schuld van de bezorger deze keer, maar er was een technisch probleem geweest vannacht, waardoor bijna niemand van de abonnees de krant had gekregen, vanochtend. Ze vertelde het niet zonder trots.

Het had geen enkele zin mij op te jagen, de juffrouw af te snauwen, of zelfs de DS fabriek tot as te herleiden. De krant ging er niet zijn, dit weekend.

– Tot de volgende keer, juffrouw.

“Nog een prettige dag, meneer”, zong ze in de telefoon.

6 gedachtes over “de standaard sucks (ter)”

  1. Blijkbaar zijn technische problemen schering en inslag bij de VUM. Om de zoveel weken gebeurt het dat De Standaard verschijnt met enkel de regionale editie van Vlaams-Brabant bijvb.

  2. Als ge wilt moogt ge de morgen van ons lenen. Ik heb hem toch uitgelezen bij het ontbijt. Soduku’s zijn wel ingevuld, maar dat zijn details é.

  3. Da’s lief, maar DM is geen enkel probleem. Dat ontvangen wij al jaaaren zonder enige onderbeking (behalve als ’t staking is).

    (Als ik zeg DS sucks, is dat niet omdat ik iets tegen die gazet heb, maar wel omdat het dus echt wel beter kan. Ik lees die krant graag, en ik geef er ook graag kritiek op. Maar ze zijn slecht bezig met hun verdeling. Zeer slecht.)

  4. Bij m’n buren zat DS wel in de bus, ik zelf ontvang DM en nu al heel lang zonder een onderbreking! Maar dat is dan weer de verdienste van De Post, sedert de laatste grote reorganisatie worden de kranten apart geleverd. Het was vroeger wel eens anders …

  5. Idem in Antwerpen. Na een proefabonnement van 3 maanden op DS had ik er genoeg van. Wel elke week liep er iets verkeerd met de verdeling of de drukpersen met als gevolg ofwel geen krant, ofwel pas rond de middag in de bus, ofwel half gescheurd, bijlagen die ontbraken, enz. Vanaf nu heb ik DM, volledig probleemloos. Oh ja, nog een toemaatje van een vriend gehoord die net hetzelfde voorhad: een jaarabonnement op DS kan je blijkbaar onder geen enkel beding stopzetten, ook al ontvang je hun krant met de regelmaat van de klok niet. Betaald is betaald is hun motto. Van een “standaard” gesproken…

  6. Bij De Morgen was ’t vandaag anders ook prijs. Er stak enkel een Vacature in de bus, met daarop het stickertje met mijn adres en abonnementsnummer.

Reacties zijn gesloten.