van 2000 naar XP

U switcht, wij switchen. En zoals u waarschijnlijk al weet verlopen zo’n switches slechts zelden probleemloos.

De installatie zelf verliep nochtans vlekkeloos. Het XP OS werd geïnstalleerd met behoud van de bestaande informatie (recommended action), de computer herstartte, en alles zat nog mooi op zijn plaats. (Ik had zelfs geen problemen bij het verwijderen van Google Desktop; dat er starks terug op komt.)

Edoch, zoals een voorbeeldige huisvader begeef ik mij sito presto naar windows update, alweer mij geen andere keuze wordt gelaten dan de nieuwe en ongetwijfeld verbeterde Microsoft Windows Installer 3.1 te installeren. Ah. Oei. Helaas.

Updates were unable to be successfully installed. You must restart your computer for the updates to take effect.

Jawel. Zeer logisch: uw software kon niet geïnstalleerd worden, maar u moet uw computer herstarten om de niet geïnstalleerde software te activeren. Jaja.

Niet dat het herstarten helpt. Natuurlijk niet. In de logfiles vind ik de volgende info: Error Code: 0x80070005 (Ik ben blijkbaar niet de enige met het probleem.) Bij Microsoft is het probleem ook al niet geheel onbekend, maar de voorgestelde oplossing werkt bij mij niet.

Dan maar Service Pack 2 downloaden en installeren. Helaas: Service Pack 2: Access is denied. Ook dat fenomeen is hen niet onbekend, maar de nieuwe suggestie proberen zal voor een volgende keer zijn. Als ik een keer goesting heb.

Het blijft beredderen met Microsoft, zou ik kunnen zeggen met hetzelfde gemak waarmee sommige medemensen het over Apple of Google hebben 😀

3 gedachtes over “van 2000 naar XP”

  1. Maar kan ik Photoshop draaien op ubuntu? En DxO? En PhaseOne? 🙁

    Gelukkig hangt mijn windowsbakje niet rechtstreeks aan het net, maar zit hij braafjes verscholen achter *twee* NAT firewallekes.

  2. Nee, jammergenoeg geen dergelijke software, al heeft Adobe wel beterschap beloofd.

    Voor amateurs volstaat The Gimp wel, maar ik vrees dat je niet in deze categorie thuishoort, hoewel het programma meer in z’n mars heeft dan je op ’t eerste zicht zou vermoeden.

Reacties zijn gesloten.