e40

Kan er iemand voor snelheidscontrole zorgen aan de oprit van de E40 in Gent aub? Je zou denken dat de mensen hun lesje hebben geleerd door de ongevallen bij de werken aan Ternat van ochotte 6 maand geleden, maar neen.

Van 3 baanvakken + een oprit/afrit/pechstrook zijn er zes gemaakt, en de maximumsnelheid werd op 70 gezet. Maar probeer vooral niet zo traag te rijden. Bijna vier bestelwagens in mijn gat gekregen, die dan wild flikkerend of toeterend mijn wagen voorbijraasden. Op de versmalling, die zich uitstrekt van die oprit via de Zuid tot aan de afrit/oprit van Merelbeke (maar ze begint waarschijnlijk vroeger), ben ik niet 1 voertuig tegen gekomen dat maximum 70 reed. Niet 1.

’t Zal weer duren tot er brokken van komen, en dan (en alleen dan) zal de politie snelheidscontroles aankondingen. Die dan eerst halfslachtig zullen worden opgevolgd, en als er eens een monsterfile is onstaan, die een uur of zes duurt en de krantenkoppen haalt dan (en alleen dan) zal de politie snelheidscontroles doorvoeren. En dan nog zullen er zijn die 130 gaan rijden.