google analytics

Google Analytics ziet er fantastisch uit. Verschrikkelijk gedetailleerd (en ik meet dan nog enkel de informatie op de eerste pagina van deze site), zowel wat betreft referrers, search engine (keywords), en het onderdeel ‘Web Design Parameters‘.

Daaronder vallen immers gegevens zoals Browser Versions, Platform Versions, de combinatie van beide, Screen Resolutions en Screen Colours, Java Enabled, Flash Version. Niks nieuws, maar gezien de impact van Google komt dat ongetwijfeld allemaal in een grote database terecht. Een database, waaruit Google, Inc maar heeft te puren om te zien hoe de stand van zaken is ivm pakweg de browser of OS wars. Gegevens die zich vermoedelijk duur zullen laten betalen.

Niet slecht gezien, denk ik dan.

Een gedachte over “google analytics”

 1. En denk eens aan koopgedrag, dat is nog veel waardevoller dan bijv screen res. Google kan nu nog gedetailleerder conversie/ transactie analyses doen, niet alleen op bijvoorbeeld afgeronde aankopen (want dat konden ze al door AdWords), maar ook op mensen die afhaken in het koopproces.
  Voeg nog toe alle informatie die je ziet over netwerken en locaties, en je weet welke hypes waar in de wereld spelen en wat dat exact oplevert in geld, en op wat voor websites conversie het hoogst is.

  En denk ook aan het verwerken van conversiegegevens in zoekresultaten. Een website die goed converteert is beter voor bezoekers.

  Dit kun je ook weer koppelen aan verschillende zoekstadia die mensen doorlopen (orienteren, vergelijken, merkgericht zoeken, productgericht zoeken, prijs vergelijken, etc.). Google weet welke keywords bij welke stadia horen, en dus ook welke zoekresultaten het meeste rendement opleveren, en dus voor gebruikers én verkopers het beste zijn.

  PS: Heb klein reviewtje met screenies van Google Analytics gemaakt. Vanavond meer uitgebreid met analyse van de data en (on) mogelijkheden van G.A.
  http://www.usarchy.com/2005/11/gratis-google-analytics-web-statistieken-mijn-bevindingen/

Reacties zijn gesloten.