ophokplicht

Mijn ei is gelegd. Ik dacht dat u dat misschien wel wilde weten. Voorlopig houdt u het maar bij die beperkte wetenschap, en blijft u maar even in het ongewisse. Dat is een tactiek, zo moet u maar denken.

Los daarvan ben ik nog steeds bezig met de mogelijke omzetting van het MT weblog naar een WP weblog. Dat het Michel probleemloos is gelukt kan alleen maar motiverender werken (maar niet als een rode lap op een stier). Bovendien ben ik dan eindelijk ook van die flagrante taalfout verlost (moveable type, mét ‘e’).

Want WordPress komt mij steeds aantrekkelijker voor, ook al omdat ik dank zij enige tips erin geslaagd ben een aantal van de eerder vermelde beperkingen op te lossen. (Steeds onaantrekkelijker wordt Priorweb, maar dat laten we hier maar even terzijde.)

Rest nog de manier waarop mijn archieven momenteel kunnen geconsulteerd worden: de meest recente entry volledige; de daaropvolgende vijf verkort, en van de rest enkel de titel. Al vraag ik mij af wat het grote belang is van de indeling in categorieën. Veel belangrijker is de tagging (of keywords of hoe je het ook wil omschrijven), en een zoekfunctie, die momenteel op dit weblog ontbreekt, maar in WordPress moeiteloos wordt toegevoegd.

Twee obstakels: de omzetting van het MT entry_id naar het WP ID (ik zie het nut niet in van betekenisvolle URLs voor een weblog, om dezelfde reden waarom ik nu twijfels heb over de categorieën; cfr overigens de titel van dit stukje); en de omzetting van de MT entry_keywords naar ‘iets’ in WP (in het entry_keywords veld worden momenteel immers de technorati tags bewaard).

Onoverkomelijk kan het niet zijn.

3 gedachtes over “ophokplicht”

  1. Dat met die ID’s: ’t is gewoon maar een kwestie van SQL, aangezien alles in de database zit. En die entry_keywords: daar zijn verschillende mogelijkheden voor; wellicht het eenvoudigste zal zijn om één van de technorati-cum-whatever tagging plugins te installeren, dan te zien hoe die zijn gerief in $tablepostmeta steekt, en daar een php-scriptje voor te schrijven…

Reacties zijn gesloten.