het meest ongelezen boek

De VRT is erop belust populariteitstestjes af te nemen. Na (het tanende) De Grootste Belg, gaat radio 1 nu ook op zoek naar Het meest ongelezen boek (ook al in navolging van Nederland).

Begin deze maand werd door kluun nog De Vergeelde Boekenlegger uitgereikt, voor The Little Friend van Donna Tartt. Het resultaat werd geestdriftig opgepikt in blogland, maar nu start radio 1 met een (hopelijk) grootschaliger ‘onderzoek’.

Welke boeken worden veel verkocht maar zelden (uit-)gelezen? Hoeveel boeken staan er in je boekenkast en hoeveel daarvan heb je ook echt (uit)gelezen? De bibliotheek van elke zichzelf respecterende boekenliefhebber is niet volledig zonder pakweg James Joyce’s Ulysses en Het Verdriet van België van Hugo Claus. Maar heeft diezelfde liefhebber die boeken ook echt gelezen?

Het winnende boek wordt bekendgemaakt tijdens de live-uitzending van Wilde geruchten op 11 november op de Boekenbeurs. Alle deelnemende luisteraars maken kans op de volledige top-10 in boekvorm, als is het maar omdat die zo mooi in de boekenkast staat.

Maar dan moet u wel eerst meedoen. (Ik mail ze nog even om te horen wat u juist moet inzenden.)

[Update:] Om deel te nemen nomineert u één boek. Uw nominatie stuurt u, eventueel (liefst) vergezeld van een motivatie, naar wildegeruchten [at] radio1 [punt] be, of u gebruikt het formulier op de site. May the worst book win?

[Update 2:] Over die ene nominatie weet de redactie van Wilde Geruchten mij nog het volgende te vertellen: U mag kiezen, u nomineert één boek, prima, maar een volledige lijst is ook welkom. We doen daar niet zo moeilijk over.

Als u die lijst/nominatie tevens online zou plaatsen, dan zou ik het op prijs stellen indien u de URL hier in de feedback achterlaat. (Gewoon de URL, die wordt automatisch aanklikbaar gemaakt. Geen HTML dus.)