priorweb sucks (2)

Soms wil ik nog wel even tegen schenen schoppen. Meestal sla ik daarbij niet gewoon wildweg om me heen, maar bied ik toch een minimum aan argumentatie. Soms geef ik gewoon een ‘praktisch voorbeeld’ zonder al te veel commentaar. Bent u het niet eens met mij, dan heb ik daar vanzelfsprekend geen enkel probleem mee. Als u mij gegeronde tegenargumentatie biedt, is het zelfs al voorgevallen dat ik mijn eigen mening durf te herzien. (Argumentatie ad hominmen deert mij overigens u niet; u doet maar, ik heb interessantere dingen te doen.)

Maar kijk, priorweb sucks. Ik heb eerder al op dit weblog bericht over priorweb (terug, priorweb sucks, hosting, een verschil: priorweb vs dreamhost), en ook in hun forum heb ik al herhaaldelijk van me laten horen. (Soms wist priorweb overigens in dat forum, wat misschien hun recht is, maar niet echt van goede manieren getuigt.)

Maar dus, priorweb sucks. Ik heb mijn conclusies getrokken, herhaal ik maar even, en mijn hosting contract wordt dan ook niet meer verlengd (helaas blijft het geldig tot ergens maart of april volgend jaar).

Een van de zaken die ik priorweb verwijt, is een gebrek aan klantvriendelijkheid en communicatie. Verschillende dingen draaiden de afgelopen twee jaar vierkant, zoals de mailserver, en zoals oracle, de webserver waarop dit weblog gehost wordt. Dat zijn allemaal zaken die zich kunnen voordoen, bij elke hosting provider, maar het minste wat men daarrond verwacht is communicatie.

Een tijdlang, rond de periode waarin ik mijn postje op dit weblog had geschreven, scoorde die post heel hoog in de zoekresultaten van google voor de zoekterm ‘priorweb’. Priorweb tout court, niet priorweb sucks. Michel had dat toen ontdekt, en op zijn weblog in een uiterst neutraal berichtje gepost: een screenshot, en de tekst

“Priorweb sucks”. “Ik ben niet van plan verder bij Priorweb te blijven.” Zoek naar Priorweb bij Google, en dit is wat je te zien krijgt:

[screenshot]

Ze zullen er wellicht niet mee kunnen lachen, daar in Brasschaat.

Nu, zo lees ik op zijn weblog, krijgt hij een boze mail van de mensen die het voorwerp uitmaakten van die zoekopdracht.

Dat ik een lasterlijk vervalste pagina op het internet zou gezet hebben. Ah ja, want als men nu die zoekopdracht ingeeft, dat men een ander resultaat krijgt dan wat ik gepost had. Quod erat demonstrandum, tralala, ik ben een vervalser.

Dit brengt mij alweer het volgende bij over priorweb:

 • Priorweb slaagt er niet in haar problemen binnen een redelijke termijn op te lossen (getuige daarvan de problemen met de mailserver die meer dan een maand hebben aangesleept), maar heeft duidelijk wel tijd om andere mensen lastig te vallen. Daarmee weet u meteen ook waar —pardon the pun— de prioriteiten van priorweb liggen.
 • Priorweb heeft blijkbaar moeite met het internet en haar mechanismen. Resultaten van Google searches zijn dynamisch; naar gelang er nieuwe informatie over een onderwerp beschikbaar komt, worden de resultaten van een search aangepast. (Zullen we binnen een week of twee nog een priorweb intikken bij google?) Rest eventueel de vraag of u wilt hosten bij een bedrijf met een dergelijke beperkte kennis van internet.

Dus ja: Priorweb sucks. Maar wel big time, deze keer.

7 gedachtes over “priorweb sucks (2)”

 1. lol, nuja, je hebt wel gelijk zeker wat het oplossen van de problemen betreft (ik zit op dezelfde server). Ik hoe dan ook mijn jaartje uitzitten en dan zie ik wel weer.

 2. Volledig terecht! De webserver ligt de laatste tijd meer uit dan dat ze online is… en dat blijft duren.
  De merde is dat ik net verlengd heb voor een jaar en dat had ik dus niet mogen doen (en ik was nog wel aan het twijfelen)
  Enfin volgend jaar zien ze mij niet meer terug.

 3. is nog altijd niet veranded. Mijn website is regelmatig niet bereikbaar en antwoorden op mijn mails is ook teveel gevraagd.

  AFRADER

 4. Alles ligt moenteel al 5 uur plat. Dus inclusief mailservers, enz… gewoon alles. Ik ben er 5 uur geleden op gekomen, wie weet is het al langer.

  “Ze doen hun best” zeggen ze “om het probleem op te lossen.”

  Vorige week zonden ze een mailing rond naar hun klanten (incl mij dus) om te zeggen dat ze een server zullen vervangen omdat deze niet goed functioneert, wel we zijn een week later en heel de boel functioneert niet meer. Van vooruitgang gesproken…

  Moest juist lukken dat ik naar een klant mijn portfolio (incl links naar websites gehost op priorweb) gestuurd heb, maar ik denk dat die klant nu wel een negatief beeld zal hebben over de werking.
  Voor priorweb niet direct een zorg, voor mij dus wel!

 5. Priorweb is 1 van de enige betaalbare webhosting oplossingen die heden ten dage zo’n goeie service levert. Ik ontwikkel regelmatig websites die wel wat nodig hebben om te kunnen draaien. Uit de verschillende hostingfirma’s die ik gebruikt heb scoort Priorweb zeker en vast nummer 1. Als er vroeger problemen waren, dan is dat nu zeker en vast niet meer zo.

 6. Heb bij priorweb een shared hosting pakket en een virtual server aangeschaft. Niks dan lof over de uptime en de support is heel goed.

  Enig minpuntje misschien… de webruimte in hun pakketen zijn wat te laag.

Reacties zijn gesloten.