boeken 200508

Zie ook vorige maand:

* te vermijden / ** genietbaar / *** onderhoudend / **** aanrader // ***** onmisbaar

Waarbij de vijf sterren slechts uitzonderlijk worden gegeven; de eigenlijke rating is dus een score van 1 tot 4.

 1. De Zwerm (Frank Schätzing) **
  Ahum. Een knaller van een boek, maar dan vooral wat betreft aantal bladzijden. Verschrikkelijk slecht vertaald (ik neem misschien verkeerdelijk aan dat het aan de vertaling ligt), en een verschrikkelijk melig einde. Nochtans veelbelovend, en onderhoudend. Maar de taal. En dat einde. Ai-ai-ai.
 2. Jeuk (Saskia de Coster) **
  Als je beschreven wordt als een van de belangrijkste jonge schrijvers van dit moment, zijn de verwachtingen hoog. Te hoog waarschijnlijk, want ik vond dit boek zeker niet impressionant. Een sprookje. Voor volwassenen. Er zal wel veel achter te zoeken zijn, maar ik vond het niet meer dan een oefening. Misschien is haar eerste beter.
 3. State of Fear (Michael Crichton) *
  De boeken geraken maar niet hoger dan twee sterren deze maand. Als een pulpschrijver plots al te (pseudo-)wetenschappelijk tewerk gaat, dan krijgen we ondingen zoals dit boek. Nee, dan was Prey toch stukken aangenamer om lezen.
 4. De Zahir (Paulo Coelho) *+
  Pfff. Schrijven als therapie ofte schrijver in mid-life crisis. Begint goed, interessant thema, maar uitwerking laat veel te wensen over. Verschrikkelijk saai. (Lees liever Borges.)