big dingske

gent.blogt is natuurlijk niet alleen om al uw bewegingen op de gevoelige plaat vast te leggen (Geen danspasje zal gezet worden, of het wordt door ons op de gevoelige plaat vastgelegd. Geen kus zal gestolen worden, of wij hebben het gezien.). De Gentse Feesten zijn ideaal voor een (amateur-) fotograaf om er zijn kunsten op bot te vieren. (Let wel goed op uw gerief.)

Fotografen zijn echter niet de enigen die u in de gaten houden. Zes jaar geleden is men in Gent begonnen met de veiligheidscamera’s.

Wie op de komende Gentse Feesten van plan is om zijn broek af te steken, denkt beter twee keer na. In de hele Feesten-zone hangen 21 slimme camera’s die perfect in staat zijn om tot een kilometer ver een gezicht te herkennen en te registreren.

Alle beelden worden opgeslagen op een harde schijf en nadien gebrand op cd-roms die kunnen dienen als bewijsmateriaal voor de rechtbank.

Overdreven? Niet echt, als je weet dat er dagelijks zo’n 150.000 mensen naar Gent afzakken tijdens de Feesten. De camera’s zijn er immers niet enkel om buitenissig gedrag vast te leggen, maar worden ook ingezet voor crowd control (en om bvb verloren gelopen kinderen met hun ouders te herenigen).

En als u inzit met uw privacy, dan denkt u maar beter niet na over het aantal minuscule digitale camera’s die ook dit jaar deel zullen uitmaken de standaard uitrusting van de modale feestganger.

([Update:] Oeps. Vergeten mijn bronnen te vermelden: citaten uit gent.blogt & DM 20050714.)

2 gedachtes over “big dingske”

  1. aangezien ik toch maar ’s nachts uit mijn coffin kruip…of zijn het infraroodcamera’s?
    toch maar niet teveel in de kijker lopen dan 😀

  2. ik vind het een hele geruststelling dat het slimme camera’s zijn. niets zo hatelijk als de hele tijd gefilmd worden door een idiote camera…

Reacties zijn gesloten.