priorweb sucks

’t Is niet dat ik Priorweb beu ben als provider, ’t is dat de service van Priorweb op niks trekt.

Priorweb beschikt over 16 webservers (neo, cypher, oracle, apoc, zion, niobe, seraph, vector, kali, sati, ice, blade, sparks, maggie, bane, ghost), waarvan er minstens één zijn beste tijd heeft gehad: oracle. Sinds vorig jaar deze tijd, is oracle herhaaldelijk voor lange tijd off-line geweest, voornamelijk gedurende de zomermaanden (maar ook daarbuiten). De eerste helft van dit jaar ging het weer duidelijk beter, zodat ik in mei mijn ‘contract’ met een jaar heb verlengd, en dat had ik beter niet gedaan.

Helaas, de laatste maand worden we van het kastje naar de muur gestuurd, en worden berichten, genre ‘oracle is opnieuw down’ door Priorweb uit het forum gewist (of hernoemd). Door een tijdelijk probleem op de website ‘Oracle’ was uw site niet bereikbaar. Dit werd rechtgezet. is een al te vaak gehoorde uitleg. Ondertussen laten de Priorweb-fanboys op het forum geregeld berichtjes achter waarin ze de lof van hun geliefde provider bezingen (‘wow, mijn site was down, maar Priorweb antwoordt binnen de 18 uur tijdens het weekend’). Ook de mailserver laat het tegenwoordig geregeld afweten.

Soit, de idioot in dit verhaal is niet Priorweb, maar dat ben ik. Volgend jaar hebben ze me alvast niet meer liggen, want ik begin nu uit te kijken naar een nieuwe provider. Iemand goede ervaringen met Dreamhost of Pair of een andere provider?

17 gedachtes over “priorweb sucks”

 1. Uitstekende ervaringen met Dreamhost. Helemaal aan te raden,z elfs de allergoedkoopste formule.

  En ze hebben sinds kort naast on-click install van WordPress en MediaWiki en een reeks andere dingen, ook one-click Ruby on Rails!

 2. Een vriend van mij zit sinds een tijdje bij http://www.thefast.be/ en is daar tevreden.
  Ook voor veel minder geld dan bij priorweb, die toch wel duurder is dan de meeste.

 3. Ik heb maanden gezocht naar een degelijke host, en na enkele slechte ervaringen ben ik van de goedkope hosts afgestapt, ik betaal nu wat meer maar ben best tevreden vooral de support zowel week als weekend 24/7 bereikbaar, men lost alle problemen netjes op zoals afgesproken, en men zegt 24 uur maar meestal is het binnen het uur verholpen! Dus betaal ik graag dat ietsje meer aan http://www.dutchzone.be

 4. al 4 jaren zonder probleem bij priorweb, met meer dan 10 sites.
  zeer hulpvaardige en snelle support ingeval van problemen, als er al voorvallen…

 5. Heb ook een paar sites die bij Priorweb gehost zijn, en nog nooit problemen gehad. Ze zijn inderdaad wel niet van de goedkoopste…

  De hosting van Zetduivel is bij B-One ondergebracht, eveneens zonder problemen.

 6. dreamhost pakt vandaag uit met een bijna niet te geloven actie “QUADRUPLE your disk space! OCTUPLE your bandwidth!”, resp. 20GB en 1TB op hun goedkoopste plan.

 7. Ik zat vroeger ook bij Priorweb. Hun support zakte samen met het succes. Nu zit ik al een jaar bij Alfahosting.be. Prima service.

 8. Was toevallig op deze ‘Blog’ terecht gekomen. Ik heb momenteel een tiental sites bij Priorweb gehost, heb ondertussen ook enkele andere hosters getest met enkele sites, en ben dus blij dat ik een goede keuze heb gemaakt bij Priorweb. Iets duurder? Als je support belangrijk vindt, stabiliteit, en kwaliteit een must zijn, dan is er niet veel keuze voor de prijs: Priorweb.
  Even voor de duidelijkheid: dit is een onafhankelijk berichtje ! Gewoon een tevreden klant die zijn dankbaarheid wil uiten…

 9. Ben even bij de hierboven vermelde hostingbedrijven gaan kijken: Dreamhost en Pair. Als hun eigen homepage al zo traag wordt opgebouwd, dan weet je al wat er aan de hand is met de ‘goedkope’ hosting. Denk 2x na: is het voor massa-opslag, dan kan je het overwegen, maar wens je snelheid, stabiliteit en betrouwbaarheid: blijf daar weg, ik kan er van meepraten.

 10. ’t Is aandoenlijk, zoveel ‘onafhankelijkheid’ van die ’tevreden priorweb klanten’.

  Priorweb sucks. Het is het minst betrouwbare hostingbedrijf van de 15 waar ik al *rechtstreeks* mee heb gewerkt.

 11. Alles ligt moenteel al 5 uur plat. Dus inclusief mailservers, enz… gewoon alles. Ik ben er 5 uur geleden op gekomen, wie weet is het al langer.

  “Ze doen hun best” zeggen ze “om het probleem op te lossen.”

  Vorige week zonden ze een mailing rond naar hun klanten (incl mij dus) om te zeggen dat ze een server zullen vervangen omdat deze niet goed functioneert, wel we zijn een week later en heel de boel functioneert niet meer. Van vooruitgang gesproken…

  Moest juist lukken dat ik naar een klant mijn portfolio (incl links naar websites gehost op priorweb) gestuurd heb, maar ik denk dat die klant nu wel een negatief beeld zal hebben over de werking.
  Voor priorweb niet direct een zorg, voor mij dus wel!

 12. http://www.priorweb.be/nieuws/12

  Mss eerst uitkijken en afwachten wat er juist mis is vooraleer te klagen zazou? Dit was een heel groot probleem waar priorweb weinig aan kon doen. Ook Combell, Openminds, Netlog, enz. hadden hier veel last van.

  Ik ben al klant bij priorweb sinds januari 2004 en ben er heel tevreden van.

Reacties zijn gesloten.