vakantieregeling

Ah. Het was dus geen vergissing, gisteren.

Elke dag staan de treinreizigers op perron 10 geduldig te wachten op de 7u08 naar Brussel. Netjes verdeeld, sluit ik me steevast aan bij de groep die in het eerste voertuig wenst plaats te nemen, omdat ze er nu eenmaal van overtuigd zijn dat ze daar meer kans op plaats hebben dan ergens in het midden. Niet zelden neemt de machinst het echter wel eens op een loopje met onze huisvlijt. Ttz ofwel stopt hij een klein beetje vroeger, of een klein beetje later dan voorzien, wat een nerveus geshift en gewriemel in de rangorde tot gevolg heeft.

Maar gisteren stopte hij wel heel vroeg. Zo vroeg, dat de reizigers van de eerste twee wagonnen een sprintje mochten inzetten om alsnog allen samen in de eerste wagon te geraken, waarvan de deuren zich ter hoogte van de wachtenden voor de derde wagon bevonden. Grappig.

Vandaag was het echter van hetzelfde laken een broek. De NMBS is met de vakantieregeling begonnen: twee wagonnen werden uit ons treinstel weggelaten, waardoor we nu plots allemaal op elkaar gepakt zitten in die eerste wagon (en ik vermoed dat er ook in de andere wagonnen een gelijkaardige opeenhoping plaatsvindt).

Laat ons hopen dat het regenmoment snel voorbij trekt, en ik volop met de motor naar het werk kan (behalve maandag, want dan gaat Henri mee).

3 gedachtes over “vakantieregeling”

  1. Nog meer paniek op de 7.49 u. Daar hebben ze plots een dubbeldekker ingezet. Totale chaos, ik zweer het u.
    Wat zijn we toch gewoontediertjes…

  2. hmm nog niets gemekrt van kortere treinen;..
    maar ik vertrek pas 8u7 of 8u15 in Gentstation 😀
    wel veel werchtergangers…
    waarom hadden ze geen beestenwagons voor die tsjoolders voorzien zeg :s

Reacties zijn gesloten.