après nous, le déluge

Hm. Het bad lekt. Uh, nee, wacht, dat kan niet. Ik had net drie stappen gezet in de (donkere) badkamer, toen mijn voeten nat werden. Het badkamertapijt was drijfnat, de tegels errond ook. Het licht in de badkamer werkte niet, op de gang gelukkig wel.

Ah. Niet het bad lekte, maar de badkamerlamp. Drup-drup-drup op het reeds wakke tapijt. Ah, kijk, en langs (ipv door) die buizen stroomt er precies ook water.

In de kamer boven de badkamer bevindt zich de boiler. Verder dan dat moest ik het niet zoeken. De naden waren gedeeltelijk uitgezet, en ook waar het verwarmingselement zat drupte het water eruit aan een bangelijk tempo. De plankenvloer was drijfnat.

Oh well. Er zat nog warm water genoeg in om normaal te kunnen douchen, Tessa zit tóch thuis met haar longontsteking, mijn moeder en mijn schoonvader komen straks tóch langs voor de kleuterproclamatie van hun kleinkind, dus ik ben er zeker van dat het tegen vanavond allemaal wel zal opgelost zijn. De kaboutertjes en al. Niet?

5 gedachtes over “après nous, le déluge”

  1. Hmpf, het trieste lot van een huiseigenaar. Ik heb net een huis gekocht, dus dergelijke zaken staan mij waarschijnlijk ook nog te wachten…
    Kan je me al vast het telefoonnummer van die kaboutertjes geven?
    Toch ook even navragen of je ze met dienstencheques kan betalen.

  2. toevallig, onze boiler is ook net stuk…dus laat die kabouters maar langskomen als ze bij u klaar zijn….heb je toevallig ook een (geld)ezeltje in de tuin staan of moet ik weer eens naar de efteling?

Reacties zijn gesloten.