takelen (2)

Sinds gisterenavond, tijdens een onbewaakt moment, stond er weer maar eens een wagen voor onze poort. Een donkerblauwe of een zwarte Ford (hij was te vuil om het kleur te kunnen onderscheiden), van iemand uit de Tennisbaanstraat (een overbuur, Huug?). Gisteren had ik hem reeds volgeplakt met mijn standaard briefjes (twee), maar toen ik daarnet thuiskwam stond hij er nog steeds.

Nu niet meer.

Een tien minuten nadat ik de 101 had gebeld (ik vind het vreselijk dat nummer te moeten bellen: “politie, dringende oproepen“) stond de politie-per-fiets aan de deur. Ze hebben nog geprobeerd die mens in de Tennisbaanstraat te bereiken, maar die gaf geen gehoor. Dus werd de wagen weggetakeld.

Weer stond ik er versteld van, met welk een snelheid zoiets gebeurd. De takelwagen parkeert parallel, er worden twee singels onder de wagen geschoven waarvan de lussen worden vastgemaakt aan een raamwerk dat aan een kraan hangt. Hijsen, en hopsa, naar het depot.

Strike two. Met een dikke merci aan de Gentsche flikken.

(En terwijl ik dit schrijf, vlak voor ik naar de opera vertrek, probeert er zich toch weer geen madam voor de poort te plaatsen zeker?)

6 gedachtes over “takelen (2)”

 1. Een overbuur, geen idee.
  Maar hoe zou dat toch komen? Ik heb eens naar jouw poort gekeken en je kan er toch niet naast kijken. Het enige wat de mensen zou kunnen doen twijfelen is dat het niet een echt fors grote poort is. Het lijkt zelf niet op een garagedeur eerder een groot uitgevallen voordeur. M.a.w. mensen denken algauw: “Daar zit geen auto achter, (of het kan er niet in) dus ik kan me hier zonder probleem parkeren.” Anderzijds: er hangt een sticker met de welbekende takelwagen op. Of zien de mensen die sticker niet hangen van achter hun stuur? Ik zou de volgende keer als zich daar nog eens iemand parkeerd aan de mensen vragen hoe het komt dat ze de indruk kregen dat ze daar wél mochten staan. Ik kan me moeilijk voorstellen dat iedereen dat daar kwaadwillig doet. Er zullen er natuurlijk altijd bij zijn die gaan proberen…

 2. Ik volg met spanning de score tussen de buurtbewoners en de wildparkeerders. De Duitste bestelwagen die begin deze week getakeld werd staat weerom voor Uw poort. Een masochistisch trekje misschien ? Wij proberen het voorlopig nog met briefjes onder de ruitenwisser, doch gezien hardnekkigheid van sommige bestuurders moet ik toegeven dat mijn geduld mij in de steek begint te laten… een actievoerder ontwaakt.

 3. @Huug: zaterdag ga ik eens rondkijken of ik misschien extra waarschuwingsborden kan vinden (in de AVA misschien). Ik heb al gedacht om gewoon in koeien van letters op de poort “jawel, u *wordt* getakeld” te schilderen. Ik kan het altijd ‘kunst’ noemen.

  @Bart: dan heeft hij zich ondertussen verplaatst. Ik ben net terug (van de opera), en nu staat hij 1 plaats voor onze poort –de (voorlopig onzichtbare) boom staat er nog tussen. (Maar ’t is een Fransman dacht ik.)

 4. @i. Inderddad: iedere keer als ik er nu passeer is het van: “Mmm; ff kijken of er geen auto voor Bruno zijn deur staat…” Ik moet opletten dat ik niet uit sympathie een auto zijn banden platzet (of erger) en dat Bruno nadien tot de ontdekking moet komen dat -voor die ene keer dat hij zijn auto laat buiten staan, er hooligans zijn langsgeweest…

 5. Vraag één of andere street-artist een mooi tekeningtje van een takelwagen op je poort te spuiten. De kinderen in de buurt zullen het alvast geweldig vinden en wie weet werkt het wel.

  Ik moet zelf wel toegeven dat ik er na een tijdje plezier in zou krijgen om mensen te laten takelen. Zouden ze klantenkaartjes uitdelen bij de takelfirma? Sja, ik ben een slechte mens, ik weet het.

Reacties zijn gesloten.