vertraging

Minstens vijftien minuten lang bleef de trein in Brussel Zuid stilstaan. Van de eerste vijf heb ik niks gemerkt, omdat ik volledig in mijn boek was opgegaan. De volgende tien kón ik niet negeren, want rondom mij brak opstandig geroezemoes uit.

Zelf heb ik normaal gezien niet zo’n last van vertragingen, ttz natuurlijk erger ik me er blauw aan, maar zenuwachtig maken helpt niet, hebben drie jaar pendelen met de wagen tussen Gent en de Oostkant van Brussel me geleerd. Zeker al niet in een trein, want (1) maak je daar alleen uw medemens nerveuzer mee en (2) daar kan je sowieso nog minder doen dan met de eigen wagen.

Een verklaring kregen we rond twee voor acht, toen we uit het gewauwel –in twee landstalen– met moeite konden opmaken dat (1) de trein om 8 uur de reis zou verderzetten en (2) er iets over het traktiestel werd gezegd. Verschrikkelijk flauw, zo zou later blijken. Bovendien hebben we er toen nóg vijftien minuten langer over gedaan (dan normaal voorzien) om Brussel Noord te bereiken. Waardoor ik dik dertig minuten later dan anders op het werk present was.

De echte verklaring? Die vond ik in mij RSS feed: Staking NMBS-conducteurs verstoort treinverkeer

De NMBS-conducteurs van de depots Brussel-Zuid, Bergen, Charleroi en La Louvière hebben vannacht spontaan het werk neergelegd uit protest tegen de toenemende agressie waarmee ze worden geconfronteerd. De stakingsactie zou om 8 uur vanmorgen aflopen, maar nu al zijn er grote vertragingen op belangrijke verbindingen vanuit Wallonië met de hoofdstad.

Lijkt mij niet meteen de manier om op te roepen tot het (anders wel gerechtvaardigde) medeleven van de reizigers.

Een gedachte over “vertraging”

  1. Om maar niet te zeggen welk een spontane agressie bij reizigers kan optreden met die suffe stakingen…

Reacties zijn gesloten.