meer plannen

Er zijn momenteel drie delen aan volume12: dit weblog, the parallax view, en de mediatheek. Koppel dat aan mijn zo zoetjesaan onstilbare honger ‘iets’ te doen met WordPress, en we maken weer plannen.

Binnenkort krijgt volume12 vijf delen:

 1. volume12 (v12), het weblog
 2. the parallax view (tpv), het photolog
 3. ???, het boeken-cds-en-filmlog (waarvoor een naam moet worden gevonden)
 4. de mediatheek, die eigenlijk meer een catalogus is
 5. www (?), de aggregatorsite voor al het bovenstaande (aggregation is the new black)

v12 en tpv zijn gemaakt in MovableType, de mediatheek (vanaf nu: de catalogus) is een eigen brouwsel van wat PHPscriptjes en MySQL.

Vast staat, dat het nieuwe “boeken-cds-en-filmlog” (bcf) in WordPress zal gemaakt worden. Ondertussen heb ik al een paar interessant ogende plugins gevonden, zoals Backup Plugin for WordPress 1.5, WordPre.cio.us, Customizable Post Listings, en de Related Entries plugin.

Het doel van bfc is eigenlijk een verdere uitwerking van de boeken- en filmlijstjes (die dan mogelijks van v12 gaan verdwijnen): een onregelmatig verschijnen van impressies, reviews of wat-dan-ook van de boeken, CDs, en films die ik aanschaf (tot mij neem). Een beetje gedetailleerder dan de lijstjes waarvan sprake.

Voor tpv gaan we eens kijken of we iets met pixelpost, dan wel pictorialis (gebaseerd op wordpress), dan wel WordPress zelve, dan wel flickr kunnen aanvangen. Of bij de huidige MT oplossing blijven.

De vereisten (voor tpv) zijn als volgt:

 • Foto’s in drie formaten: 120x?, 600x?, en 900x? aankunnen. Met de bedoeling de 120x? te tonen in de RSS feed en het archief, de 600x? te tonen op de entry-pagina, en de 900x? als optionele “klik voor groter” toestand. Het 900x? idee heb ik overigens schaamteloos gepikt van one frame at a time, een site die ik steevast bezoek wanneer ik weer eens lens-envy heb (bijna al zijn foto’s zijn gemaakt met 1 (zoom)lens: Canon EOS 10D and a Canon EF 28-135 f/3.5-5.6 IS USM lens).
 • Categorieën en subategorieën aankunnen, of iets vergelijkbaars, met als bedoeling een onderscheid te kunnen maken tussen equipment, locaties, series, en eventueel keywords (tags).
 • En the usual natuurlijk: archief, commentaar, etc

En dan de aggregatorsite. Die moet de feeds van de drie sites (+ de meest recent aangekochte bcf’s) in chronologische volgorde weergeven, of toch de entries van de laatste 7 dagen of zo + de thumbnails (where appropriate), en dan doorlinken naar de respectievelijke sites voor trackbacks, comments, archieven, en dies meer.

(En nu zal ik maar beter oppassen met al dat gedoe, want straks geven ze mij nog een entry in En nu even ernstig (waag het niet !).)

En hoe zit het met dat Gentse photolog, vraagt u zich voorzekers niét af. Geen idee. Maar binnenkort (17 maart) is er de Gentse blogmeeting waar over vanalles en nog wat gaat worden gezeverd. We zien wel (zie de blinde tegen de tortelduif).

Actie!
(Niet dat al die stuff eigenlijk een zier zal uitmaken voor iemand.)

6 gedachtes over “meer plannen”

 1. Succes ermee! Ik heb mijn WordPress proper schoon aan de praat gekregen zoals het zou moeten op http://www.zog.org/wp, en mijn boeken en muziek zitten voor pakweg 80% in een database, maar helaas, de tijd ontbreekt me 😀

  Comment ça va, demande l’aveugle.
  Ben, comme tu vois, répond le cul-de-jatte.

 2. Ik ben al enige tijd in een gelijkaardige richting aan het werken. Alles opsplitsen en een overzicht op het hoofdomein. Maar ik ben zelf een beetje aan het verloren lopen.

  Misschien nog een leuk ideetje: een feed waarin alle delen te zien zijn. Voor de minimalisten. Ik ben het zelf ook van plan, maar net zoals u zit ik met verschillende installaties en database dat ik niet weet hoe er aan te beginnen.

  Hoe dan ook, veell succes met de werken..

Reacties zijn gesloten.