Boeken 201309

Slechts één boek gelezen in de maand september, ten andere een maand om snel te vergeten (maar met het hoe en waarom daaromtrent zal ik u niet verder vervelen). Gelukkig zaten er nog een paar puike strips tussen.

 1. Natte dozen / Marnix Peeters / 2013
  Oscar Van Beuseghem is a man you hate to love – of omgekeerd. Als kind misbruikt door zijn moeder, een hele rist buurvrouwen en zijn nonkel André, is hij uit op wraak. En nog geen beetje. Op wie hem pijn deed, maar ook op de rest van de wereld. Vrouwen voorop. En negers. Zeker negers.
  Wat een kutboek. Ik had bijna geschreven ‘letterlijk’, maar een boek is geen vrouwelijk geslachtsorgaan –dat zou zwaar kunnen tegenvallen voor de daarop beluste man. Of vrouw. Voorgaande is trouwens een fijne staalkaart van wat u kan verwachten, 324 pagina’s lang. Waar De dag dat we Andy zijn arm afzaagden nog kon worden beschouwd als een bizar maar toch opmerkelijk debuut, zet Peeters met Natte dozen een weinig creatief format neer. Peeters haalt bijzonder veel mosterd bij Brusselmans, en als u dat soort condiment graag over uw kopvlees uitsmeert, dan zult u bij Peeters ongetwijfeld sterk aan uw trekken komen. In werkelijkheid is het boek vooral saai, al ken ik volk dat ongetwijfeld een intellectueel discours kan opzetten over de merites ervan. Laat u door hen niet in de luren leggen, en lees liever Mieke Maaike nog eens. Of De Paradijsvogel. Boon, dat was pas een schrijver.

(boeken vorige maand)

Strips en aanverwanten

 • Saga, Volume 1 (Saga #1-6) / Brian K. Vaughan, Fiona Staples / 2012
 • Saga, Volume 2 (Saga #7-12)/i> / Brian K. Vaughan, Fiona Staples / 2013
  When two soldiers from opposite sides of a never-ending galactic war fall in love, they risk everything to bring a fragile new life into a dangerous old universe.
 • Btooom! #8 / Junya Inoue / 2013
 • Btooom! #9 / Junya Inoue / 2013
 • Btooom! #10 / Junya Inoue / 2013