hondenweer

Normaal gezien gaan we zaterdagmiddag een soepje eten in de Vooruit, maar vandaag was het weer zó mottig dat we besloten het dichterbij (in de omgeving van de fnac) te zoeken.

Dus probeerden we maar de Polola Soep Bar op de Nederkouter (rookvrij bovendien). Het eerste wat opviel, waren de prijzen. 8-9-10 EUR voor een maaltijdsoep, genre tomatensoep met balletjes, waterzooi, hutsepot, en meer dan 5 EUR voor ‘gewone’ soep, genre tomatensoep, zonder balletjes. Ik had al meteen spijt dat we toch niet naar de Vooruit waren getrokken, of de soep bar in de Lammerstraat, of die aan de Vrijdagmarkt.

Soit, dan proberen we het maar eens deftig uit, dus tomatensoep (kinderportie) voor Henri, tomatensoep met balletjes voor Tessa, en ik wou best eens de hutsepot proberen. Het was er tenslotte het weer voor. Groot was mijn verbazing toen de husttsepot niet eens soep bleek te zijn, maar een maaltijdprak van groeten en worst, zonder ook maar iets van vocht (eerder stoemp dan hutsepot). Het smaakte wel, maar het was niet wat ik wou of verwachtte. Ik houd best van verrassingen en creativiteit, maar husttsepot is hutsepot. De tomatensoep smaakte blikkerig, en de balletjes zagen eruit, en smaakten alsof ze van unox afkomstig waren.

Soit, de bediening was vriendelijk, de lucht gezond, de indeling van de ruimte goed. Maar het eten was (veel) te duur voor wat het maar was (kwaliteit, inhoud, en de prijs stond ook niet in verhouding tot de portie). Elders beter.

2 gedachtes over “hondenweer”

Reacties zijn gesloten.