wereldvreemd

Dylan Casaer is een behoorlijk wereldvreemd persoon. Eerst al was hij van plan het internet te censureren, nu verklaart hij zich tegen de organisatie van legale (auto)races.

Sinds er eergisteren nog maar eens een jongeman is omgekomen bij een illegale race (in Gent deze keer), staan de media er weer bol van. Ze blijken deze keer echter zeer nuchter en objectief in hun verslaggeving (zoals bvb gisteren en ook vandaag in DS).

Minister van Mobiliteit Renaat Landuyt, pleit voor een gerichtere aanpak, maar dat gaat voor Casaer niet ver genoeg.

Voor Landuyt past de opstoot in de straatraces in de heersende jongerensubcultuur met films en computergames die snelheid verheerlijken. De minister staat achter Ludwig Vandenhove (ook SP.A), de burgemeester van Sint-Truiden, die legale races toeliet op het vliegveld van Brustem (zie hiernaast). “Bij zo’n gelegenheid kunnen ze hun sport beoefenen in een georganiseerde en veilige context”. Casaer is het daar niet mee eens. Hij meent dat jongeren door zulke toegelaten wedstrijden net meer zin krijgen om hetzelfde ook op de openbare weg te gaan doen.

Hola! Hoe dat zit bij de autosport weet ik niet, maar veel motards zoeken net het circuit op om zich eens te kunnen uitleven (vs 200+ op de autostrade). En het zijn net die dagen op het circuit die helpen de rechterpols op de ‘normale’ wegen in bedwang te houden.

Helaas zijn er gewoon niet genoeg plaatsen in Vlaanderen (strikt beschouwd is er maar 1), waar je je als motard (of autosportliefhebber) kunt uitleven. Al járen worden daar plaatsen voor gezocht, en wordt ervoor gelobbied, maar jammer genoeg voor dovemansoren. De twee dure Belgische circuits zijn steeds volzet, dus zakken ze maar in drommen af, die motards, naar Croix en Folembray. Het is ons probleem niet, durven politici als Casaer dan wel eens in de mond te nemen.

Een gedachte over “wereldvreemd”

  1. den dieje weer?! Das al de derde keer ofzo dat ik daar (terechte) kritiek over hoor. AWOERT, ik stem hem uit de ploeg!

Reacties zijn gesloten.