wat baten kaars en bril

Nog zo een. Wat is dat met die websites? Klik op de boom om de site te betreden. Welk een waste of bandwidth; en zie, het is niet zomaar een pagina, het is een frameset.

<FRAMESET COLS="100%">
<FRAMESET ROWS="100%">
<FRAME SRC="http://www.degoudenuil.be/sponsor.html">
</FRAMESET>
</FRAMESET>

Die verder door de ganse site meegedragen wordt, zodat de URL in address bar proper overal dezelfde blijft, en linken verder onmogelijk maakt.

Bovenaan de pagina een hoofding, en links de navigatie. Standaard. Ware het niet dat je tevergeefs naar het on-line stemformulier zoekt, want, o wonder, dat is nergens in dat menu terug te vinden. Klikken op De prijs van de lezer levert enkel een lege pagina op, en terwijl ik die link maar even kopieer, begrijp ik meteen waarom ze die idiote frameset hebben gebruikt (ik breek de URL in stukskes):

http://www.degoudenuil.be/cms/index.php?
module=pagemaster&
PAGE_user_op=view_page&
PAGE_id=19&
MMN_position=6:6

Juist, ja. Als het allemaal nog een functie zou hebben, ok, maar het dient alvast niet om een menu open te klappen.

Onder de submenu’s Inleiding of Wedstrijdreglement is enkel te vinden dat

Er kan gestemd worden op de volgende manieren:

  • via internet
  • via stembrieven in bibliotheken en in alle Standaard Boekhandels
  • via stembrieven in HUMO en Letters magazine

Waarbij je vooral niet moet denken dat internet aanklikbaar is. Want waar staat de link naar stemmen via internet? Boven, in de hoofding, die na verdere inspectie geflankeerd blijkt door twee identieke icoontjes, beide aanklikbaar, en die een nieuw venster annex stemformulier openen. (Een formulier dat overigens best op 1 pagina had gepast.)

*zucht*

(Neenee, ik schik er geen gewoonte van te maken. Al jeuken mijn vingers om ook iets over move te schrijven.)

2 gedachtes over “wat baten kaars en bril”

  1. Tja, misschien kan je een lijstje maken… Honderd “niet zo’n goede” websites. Of tien. Een beetje als webkeuring.be maar dan omgekeerd, gratis en satirisch. …

  2. Dat zijn dan dikwijls van de websites die ‘via via’ gemaakt worden. ‘ne neef van mij die is ook met die websites bezig…’

Reacties zijn gesloten.