misc observaties

Amai, het was lang geleden dat ik nog eens zoveel font tags op één en dezelfde pagina heb gezien. Come to think of it, was het lang geleden dat ik nog eens een font tag in een html pagina hád gezien (van 152KB naar 48).

Sinds maandag werk ik terug op PC. Niet dat ik er thuis nooit op werk, maar gedurende de laatste zes maanden speelde mijn computerleven zich voornamelijk af op de mac. En dat is toch weer even wennen.

  • Ik beweeg voortdurend mijn muis naar de linker- of rechterbeneden hoek, om een overzicht te krijgen van de active windows of de desktop (cfr)
  • Als ik alt-tab verwacht ik te tabben tussen de actieve applicaties, en niet de active windows
  • Om te wisselen tussen de verschillende tabjes van een browser window probeer ik voortdurend de fn (function) + ctrl toetsen + pijltje naar boven/beneden in de duwen (ipv ctrl + tab)
  • Waar is mijn command key (aka apple key)

Soit, op expose na, zijn dat gewoontes. Het meest vervelende aan de mac / pc interactie is overigens het verschil in gamma. Alle beelden op mac zijn een paar tinten lichter dan op pc; contrast op de Powerbook bijstellen, gaat al helemaal niet. Gelukkig zit er in Fireworks onder het View menu een optie Windows Gamma verscholen. Zeer handig.

Op het werk heb ik een LCD –voorlopig een 15″, een upgrade is forthcoming— en ik zou het eigenlijk eens op de CRT monitor thuis moeten nakijken, maar de letterweergave op mac (LCD van de 12″ Powerbook) is van beduidend hogere kwaliteit. De tekst in een browser window is op PC niet ge-antialiassed (waarschijnlijk geäntialiassed volgens het groene boekske), en dat stoort verschrikkelijk bij het lezen.

Preview mis ik ook; telkens ik op een gif of een jpg dubbelklik, opent er een of ander gruwelijk Microsoft programma. Morgen maar snel ACDSee of Picasa installeren.

4 gedachtes over “misc observaties”

  1. Ik leid ook zo’n dubbelleven: werk = PC, thuis = Mac. Ze hebben beiden hun verdiensten, maar ik verkies toch de Mac: buiten de hogere prijs ken ik geen minpunten aan een Mac (kwaliteit moet uiteraard betaald worden). PC blijft toch gecompliceerder; zet maar eens een netwerkje op onder Windows.
    Nu is een 12” scherm wel klein en dat geeft bijna automatisch een scherper beeld; hier thuis is een IBook 12” in gebruik en dat beeld is ook scherper dan dat van de iMac (G3 weliswaar) met 15” scherm.

  2. Helaas zal dat niet lukken… ik zit met win2k. Straks eens zien of we daar geen verandering in kunnen brengen (binnen twee weken krijg ik een nieuwe computer en een nieuw bureau).

Reacties zijn gesloten.