helpdesk generation

Mij viel vandaag de twijfelachtige eer te beurt zo’n computer uit te mesten. Symptomen: een vreselijk traag toestel, geen internet connectie (ADSL), een een waarschuwing van Norton Anti-Virus voor een Bloodhound.W32.EP virus.

 1. Terug internet: via een manuele connectie, waarop Internet Explorer automatisch wordt gestart, en naar de pagina slotch.com gaat, en passant nog en paar IP-adressen bezoekend. En er wordt een ID meegegeven. Vanzelfsprekend.
 2. De internet connectie toont een download op zo’n 2% van de capaciteit van de lijn, en een volle 100% capaciteit upload (192Kbps). Hmm.
 3. Gelukkig stond Norton Personal Firewall op de machine, evenwel nog niet geconfigureerd. Vlug de nodige instellingen gewijzigd, en dan Firefox gedownload, want alle upload gebeurde via Internet Explorer, zodat de Firewall niet zoveel zin had.
 4. Firefox geïnstalleerd, Zonealarm en Ad-Aware gedownload, en de verbinding verbroken.
 5. Alle Norton brol eraf gesmeten, en Ad-Aware gestart. Meer dan uur heeft dat ding gezocht, met als resultaat 519 New Critical Objects.
 6. Zonealarm gestart, meteen alles geblokkeerd, en per applicatie de toegang goedgekeurd of geweigerd. Op een minuutje meteen 30+ inbound connections verhinderd.

Helpdesk of niet, ik heb er iemand heel blij mee gemaakt. Volgende week nog eens een follow-up. Twee onmisbare toepassingen voor het windows OS overigens.

Een gedachte over “helpdesk generation”

 1. Ik herken het scenario.

  Een vriend vraagt: “Zeg, kunt gij dat niet maken?”. En dan zit je de volgende 3 uur achter iemands anders pc om die terug op orde te krijgen.

  Maar groot is de vreugde als ik ze kan overtuigen om Firefox te gebruiken. 😉

  PS. Firefox NL is sinds gisteren uit. Zeker de download waard!

Reacties zijn gesloten.