en verder

nee, deze site valideert niet (de css wel). dat is ook niet absoluut noodzakelijk. de inhoud is wel overal beschikbaar, en overleeft zelfs de meeste van bobby’s vereisten.

de vier grote fouten van deze site zijn (in volgorde waarin ze voorkomen):

1. ID “entry” already defined

uitleg:

An anchor name is the value of either the name or id attribute when used in the context of anchors. Anchor names must observe the following rules:
* Uniqueness: Anchor names must be unique within a document. Anchor names that differ only in case may not appear in the same document.

correct, maar in mijn geval wordt de id niet gebruikt in the context of anchors, maar als css referentie. maar goed, het blijft een anchor voor een layer. hoe pak ik dit aan? door die id entry uit mijn template te halen, en te vervangen door een hr, of door de div te vervangen door een span? nope. een hr. probleem opgelost.

2. document type does not allow element “blockquote” here

en ik weet waarom. mijn fout? of een bug in mt? in de editor van deze website staat namelijk convert line breaks aangevinkt. vroeger deed mt ook letterlijk dat, namelijk de linebreaks vervangen door <br />. nu is mt veel intelligenter, en vervangt het twee opeenvolgende linkebreaks door een <p> (inclusief de closing tag </p> aan het eind). helaas houdt mt nog geen rekening met eventuele blockquotes. en een blockquote mag niet binnen paragraph tags staan.
de oplossing is convert line breaks afvinken, en volledig naar manuele html over te schakelen. but that kind of defeats the purpose?

3. non SGML character

yep. de citaten zijn immers knip-en-plakwerk, en alle tekens blijven staan zoals ze in de originele tekst staan.
twee oplossingen: (1) alles manueel wijzigen –zal ik vanaf nu doen– en/of (2) de smartypants plugin installeren.
eigenaardig wel dat de validator niet valt over non-html characters zoals é ipv &eacute; maar wel over & ipv &amp;

4. general entity “subsectionid” not defined and no default entity

vergelijkbaar met 3. uitleg is als volgt:

The validator has found an entity (something like &this;) that it doesn’t recognize. There are a few possibilities:
* A reference to a URI that uses & as a separator between parameters, such as “http://example.org/prog?x=1&y=2”.
To solve this problem, simply replace all the &’s in attribute values with & (user agents will convert them back before following the links.)

yeah right. je kan ze ook vervangen door %26, wat mij eleganter lijkt. maar dit lijkt mij echt wel een bug in de specs of in de validator (ook straight links valideren niet op die manier).

resultaat: drie zaken opgelost (1, 3 en 4), maar van (2) blijf ik voorlopig af.