chronopost

Op 31 oktober had ik een bestelling doorgegeven op Amazon FR (drie stripverhalen en een boek). Op 2 November kreeg ik keurig een mailtje van Amazon dat mijn items verzonden waren Nous vous informons de l’envoi de vos articles aujourd’hui a l’adresse suivante […] par La Poste Colissimo Europe (3 a 4 jours).. Great; dat betekent dat ik de zending nog dezelfde week thuis krijg.

Niet deze keer. Een week later had ik nog steeds niks ontvangen, dus ben ik via Amazon’s help pagina op zoek gegaan naar mijn pakje.

Op de site van Chronopost terecht gekomen (Demandez à Chronopost, ça ira plus vite !), en daar mijn verzendingsnummer ingegeven (8E10995785776).

Lo and behold, wat krijg ik daar te zien? Op vrijdag 5/11: Shipment not delivered (hoewel ik de ganse dag thuis was), daarna een ganse resem status codes tot 9/11, en dan niks meer.

Na zelf getelefoneerd te hebben naar Chronopost, blijkt dat ze het pakje op 5/11 reeds bij hun locale depot hebben afgegeven. Zonder dat ze mij daar van op de hoogte hebben gebracht (wat een service). Het locale depot, BTW, is ’t Pelikaantje, een kleine krantenwinkel aan de Brugsesteenweg (in Mariakerke).

Enfin, probleem opgelost.

(Met dank aan mijn schoonvader, die het voor mij is gaan afhalen.)

Een gedachte over “chronopost”

 1. Beste Kameraad,

  Blijkbaar hebben jullie het niet begrepen!

  Amazon betaalt aan chronopost Frankrijk 3Euro per zending en de bedoeling is dat deze op een kialapunt afgeleverd word dit is de procedure voor klanten van Amazone dus in het vervolg neemt u rechtstreeks contact met Chronopost en vraag hen om het pak op te halen eender waar in frankrijk en U zal zien deze zal U aangeboden worden de dag nadien voor 12h maar vergeet niet dit zal U meer kosten dan het KIALA_AMAZON project van 3Euro !!

  U zal bij chronopost voor 0.5kg =37.18Euro betalen met bewijs van ophaling en van levering .
  Zoals de slogan zegt Demandez à Chronopost, ça ira plus vite maar ja de prijs is meestal een probleem voor gevallen zoals U die blijkbaar dit nog steeds niet begrepen hebben .

  mvg

Reacties zijn gesloten.