spam

Eergisteren heb ik mijn e-mail adres public @ dit domein op inactief gezet. De hoeveelheid spam die ik krijg swingt immers ongelooflijk de pan uit (zoals bij iedereen waarschijnlijk).

Maar wat blijkt? De spam komt voor zo’n 90% binnen, niet op een mail acount van dit domein, maar op mijn pandora adres –dat ik vrijgeef als ik ergens off-line een e-mail adres moet opgeven.

Grrmbl.

2 gedachtes over “spam”

  1. Ik heb de laatste tijd ook veel meer last van spam. Blijkbaar zijn de Lage Landen een nieuwe doelgroep voor de spammers.

    Een tip: gebruik Mozilla Thunderbird als je mailclient. Dit programma heeft een uitstekende ingebouwde spamfilter. Na enkele dagen trainen haalt deze filter al 95% van de spam uit je inbox!

    De Nederlandstalige versie vind je op: http://thunderbirdnl.mozdev.org/

  2. Inderdaad. Op PC gebruik ik die ook. Op de mac gebruik ik Apple Mail, en die haalt een gelijkaardig percentage. Ik laat ze wel in de inbox staan (om ze –na eens half te hebben gekeken of er geen false positives in zitten– gelijk te wissen), maar ze worden (default) in een soort (toepasselijk) strontkleurtje gezet 😉

Reacties zijn gesloten.