books

zo was ik van plan om gisteren toch nog maar eens naar de cinema te gaan. ik heb nog een voucher liggen voor de kinepolis, maar wou eigenlijk eerst eens zien of het in de skoop (waar michel ooit nog projectionist was) en in de sphinx even erg is. omdat ik liever te voet ga, en skoop nogal een eind van huis is, zou ik dan maar twee films in een keer bekijken: possession en minority report.

aan het eind van de werkdag voelde ik me echter te moe, het weer was te druilerig, enfin, ik had er geen zin in. ik heb dan maar een video gehuurd (unfaithful) en heb mijn eerste boek van 2003 uitgelezen. tegelijk mijn laatste boek van 2002 (begonnen in november –ik weet het, ik weet het).

possession hebben we destijds moeten lezen voor engelse literatuur (as byatt –niet te missen), maar ik heb nog geen goed woord gehoord over de film (maar ’t is met gwyneth palwtrow, en ik ben toch benieuwd, en ik wil hem gewoon zien, etc. etc.). over minority report bijna niks dan goed gelezen.

maar ik ben dus thuis gebleven. om unfaithful te zien. aaaarrrggghhh. niet alleen wegens zeepsmoel richard gere, maar het onderwerp is een kruising ts fatal attraction en presumed innocent (overigens twee aanvaardbare films). weekendfilmmateriaal (hmmm. zou dat gelden in scrabble ?)

uitgelezen: michael chabon: wonder boys. ik had de film al gezien, en was laaiend enthusiast over kavalier and clay. wonder boys vond ik lang niet zo goed.

maar nu: boze tongen van lanoye? of LOTR nog eens lezen (aan mijn huidige leestempo ben ik misschien net op tijd om het voor het derde cinema-deel uit te hebben)

amazon links:

a.s. byatt:
possession (uk | us)
de trilogie: the virgin in the garden (uk | us); still life (uk | us); en babel tower (uk | us)
angels and insects (uk | us), verfilmd door philip haas met muziek van alexander balanescu (uk)
michael chabon
the amazing adventures of kavalier & clay (uk | us)
wonder boys (uk | us); verfilmd door curtis hanson (de man van the bedroom window)