fiscaal

Net een RAD nieuwsflash in mijn inbox gevonden: De fiscale aftrekbaarheid voor motorkledij blijft bestaan! (PDF)

Alsook verschenen (op 1 september) in de Gazet Van Antwerpen:

Minister van Financiën Didier Reynders heeft woensdag aan verschillende motorverenigingen laten weten dat de aankoop van veilige motorkledij voor woon-werk-verkeer fiscaal aftrekbaar blijft. Hij gaat zijn administratie de opdracht geven hiermee rekening te houden.

[…]

De MR-minister ontving woensdag op zijn kabinet vertegenwoordigers van Vlaamse en Franstalige verenigingen. Hij deelde hen mee al het nodige te hebben gedaan om de veiligheidskledij – net zoals dat het geval is voor de aankoop van de motor, de verzekering en de verkeerstaks – opnieuw fiscaal aftrekbaar te maken. Didier Reynders benadrukte wel dat het moet gaan om erkende veiligheidskledij, zoals een speciale jas, handschoenen, laarzen en een helm.

Vooral dit stukje is interessant:

De minister gaat zijn administratie en het parlement op de hoogte brengen van de beslissing. Hij kreeg van parlementsleden ondertussen al veel vragen over het thema.

…want dat getuigt dat de lobbying van groeperingen zoals MAG en het persoonlijk initiatief van iemand zoals (Stijn) Beuck wel degelijk resultaat oplevert. Dank u.

(Mr. Reynders, u mag uw bankje verlaten.)