749

Neen, ik ben niet nog eens van motor gewisseld; 749 is het aantal kilometers op de teller sinds gisterenavond.

Een gelijkaardig scenario als de vorige keer: rond de middag vertrokken, deze keer richting Lille, met de bedoeling tot in Folembray te geraken. Volgende maandag volg ik daar weer een RECE opleiding (deze keer georganiseerd door M&T Aktief en een aantal Triumph dealers), en ik wou wel eens de weg verkennen. (Kwestie van niet nodeloos een paar keer de ring rond Lille te nemen, zoals vorig jaar op weg naar Croix.)

Ook dit keer ben ik er niet geraakt, al zat ik er waarschijnlijk niet ver af. Ik ben tot ergens onder Cambrai geraakt, en dat ligt er nog een 80 km van. Mijn plannetje was ik echter thuis vergeten, dus ik was een beetje blind aan het rondrijden. Ik wist dat het in de richting van Reims lag, maar had geen zin om door de péage te rijden.

Even een spannend moment voorbij Cambrai, toen, net een benzinestation voorbij, het lichtje van de benzine begon te branden. En Frankrijk is niet meteen dik bezaaid met stations d’essence (prochaine station à 35 km). Eraf in de buurt van Caudry, waar mij een 24/24 open station van e.leclerc werd beloofd (het was zondag). Daar aangekomen, blijkt de geldmachine noch mijn (maestro)bankkaarten, noch mijn visa te aanvaarden. Godver. Gelukkig de 35 km (die er ondertussen –inclusief de speurtocht naar e.leclerc– wel minstens 40-45 waren geworden) kunnen overbruggen naar het bemande station op de autsnelweg.

Daarna de richting Valenciennes gekozen (en niet Lille –geen richting Reims te bespeuren), maar dat bleek niet de goede keuze: opnieuw naar boven, maar oostelijker dan Lille. In de buurt van Valenciennes stonden richtingaanwijzers voor Brussel (107 km), en vermits het toen al tegen vieren aanliep, ben ik dan maar die richting uitgereden.

Nog even een toertje rond Brussel (bewust oost ipv west genomen), eraf in Merelbeke, naar de R4 (héle leuke bocht!), en naar de schoonouders (Mariakerke), op tijd voor het avondeten (en belangrijker: flink wat cola light).

De ganse dag geen spatje regen gehad, maar hier in België ben ik tussen twee buien door van Mariakerke naar huis moeten snellen –en ik heb het nog nipt gehaald ook.

Morgen naar BCM om de olie te laten verversen, en dan zien dat ik tegen maandag nog 800km afgelegd heb (haalbaar), zodat ik hem tijdens het vrij rijden volledig mag open gooien (yeah, right, in tweede of derde misschien).