la boum deux

Bedankt voor het medeleven. De bestuurder van de wagen was overigens een mevrouw, en ze was er echt het hart van in (al had ze beter gewoon haar spiegels gebruikt –tsja). Normaal gezien vertrekt ze later naar het werk, maar omdat ze morgen met vakantie vertrokken, had ze speciaal de namiddag vrij genomen om alles in orde te brengen, en daarom was ze dus vanochtend iets vroeger naar het werk getrokken. Ik ben vriendelijk gebleven tegen de mevrouw, conform het aanrijdingsformulier (grapje): het heeft toch geen zin om u daarin op te winden, en zoals ik al zei, ze was er echt het hart van in.

Hopelijk wordt de motor perte totale verklaard, en heb ik snel een nieuwe. Perte totale, want de kuip en de cockpit aan voorkant zijn volledig weg, de voorvork is krom, de linkerkant ziet er ook niet te best uit (volledig geschaafd), er lekt olie, etc.

Ik zie het allemaal nog zo in slow motion gebeuren: de wagen plots voor mij, de bumper van die wagen, het normale gezichtsveld dat plots wegdraaide, mijn hoofd toen ik het asfalt raakte, hoe zacht het asfalt voelde, hoe ik stil lag en de motor bleef door glijden, een spoor van brokstukken achter zich meeslepend. Ik had zin om te blijven liggen, maar iets in mij heeft me doen beseffen dat de rest van het verkeer misschien niet was gestopt, en ik ben rechtgeveerd nog voor de motor tot stilstand kwam. In het zog van de motor een spoor van vernieling, stukken windscherm, kuip, versnellingspedaal, linkerspiegel, glas van de lichten.

Een paar motards reden gewoon voorbij, maar al gauw stopten er drie anderen, waarvan één dus een politieagent (in burger) op weg naar het werk. Hij stopte achter de motor, en regelde het verkeer, en legde –samen met de mevrouw van de politie (in burger) die al eerder was gestopt– het verkeer stil zodat we naar de pechstrook konden uitwijken. Ik kan die mensen niet genoeg danken.

Het is echt jammer, want ik was behoorlijk gehecht geraakt aan mijn Sprintje. (Daniël van BMC stond er ook meewarig naar te kijken, toen ik de motor met de takelwagen binnenbracht.) Bovendien was ik niet in de fout, en had het ongeluk helemaal niet kunnen vermeden worden. Iedereen heeft het er maar over hoeveel geluk ik heb gehad. Ik weet het niet; ik reed absoluut niet te snel, heb goed gereageerd, en had de goede kledij aan (belangrijk, belangrijk, belangrijk!!!). Ik reed bovendien niet tussen de file door, maar had een volwaardige plaats op het derde baanvak.

Och, als de afhandeling met de verzekering e.d. wat meezit, ben ik al tevreden.

3 gedachtes over “la boum deux”

  1. Veel sterkte, en hopelijk zit je straks zo fier als een gieter op een nieuwe moto. Moto rijden blijft gevaarlijk, en kwetsbaar!! En dan gebeurt dit nog met een motorijder die eens door de file slingert. STERKTE

  2. Ben er vrij zeker van dat uw motor perte totale zal verklaard worden. Voorvork, kuipen en motor, dat is zo’n beetje waar op gelet wordt. Voor de rest hangt het er vanaf hoe oud hij is. Als de kader krom is -> automatisch perte totale. Maar ik ben er niet zo zeker van dat je wel mag hopen op een perte totale. Als de reparatie-kosten bijna raken aan de prijs van een nieuwe motor, en het is geen perte totale, dan betaalt de verzekering de reparatiekosten. Je verkoopt je kapotte motor als wrak, en in totaal heb je meer geld dan dat een nieuwe motor kost 🙂 All

  3. Thanks!

    Naast al de kromtrekkingen is er bvb ook een motordeksel kapot –door tegen de grond te glijden is er een gat in geschuurd (alle olie eruit); de ganse linkerkant is volledig afgeschuurd, tot de achteras toe, die een deuk(je) heeft gekregen. Ik vrees dat de algemene stabiliteit van de motor om zeep is.

Reacties zijn gesloten.