sensatie

Mishandelde arrestant overleden: dat is het soort koppen dat ik beu ben te lezen in De Morgen

In de (korte) tekst die daarop volgt staat het iets genuanceerder (mijn bold: De arrestant die door twee agenten van de lokale politie van Antwerpen mishandeld zou zijn tijdens een overbrenging, is woensdag aan zijn verwondingen bezweken.

Het kan best zijn dat die mens mishandeld is. Maar kunnen we misschien het resultaat van het onderzoek afwachten voor we links en rechts met beschuldigingen gaan gooien?

Dinsdag raakte bekend dat het Antwerpse parket een gerechtelijk onderzoek is gestart naar twee agenten van de Antwerpse politie “vanwege de kwetsuren die een arrestant heeft opgelopen in de periode van zijn arrestatie”, aldus Reyniers.

Dat klinkt al heel wat objectiever. (Als men zich de moeite neemt verder dan de kop te lezen voor de resterende vier zinnen.)
En het is niet dat De Standaard er niet over bericht (fuck, het artikel is zelfs groter, maar daar luidt de hoofding: Man die uit combi ‘verdween’ sterft aan verwondingen. En erboven, in een kleinere koptitel: Parket en Comité P onderzoeken zaak.

Gevolgd door een boel achtergrondinformatie, en in het midden van het stuk:

Onderzoek moet nu uitwijzen hoe de man uit de combi raakte. Werd hij door de agenten mishandeld? Was het een ongeluk? Pleegden ze schuldig verzuim of probeerde de man te ontsnappen en sprong hij uit het politievoertuig?

Een wereld van verschil. En het typeert De Morgen ten voeten uit.

3 gedachtes over “sensatie”

  1. Ik weet het, maar dat is en blijft een veronderstelling, en ik maak die liever zelf. In de krant lees ik liever feiten, of op zijn minst duidelijk gestaafde beweringen. Voorlopig blijft het allemaal circumstantial evidence.

    Cfr ook dat ‘schandaal’ een paar jaar geleden waarvan DM voorpaginanieuws had gemaakt, en waarbij achteraf bleek dat ze volledig verkeerd waren, al was de (roddel) bal ondertussen aan het rollen gegaan. En ’t is niet alsof ze zich daarvoor hebben verontschuldigd achteraf.

Reacties zijn gesloten.