misc 20030528

  • Mijn voorkeur voor 12: xii, december.org (geboortemaand), volume12, 12 kleppen in de motor (3 cilinders, vier kleppen elk)
  • Hoogmoed komt voor de val: net toen ik dacht dat het wel begint te vlotten met de motor, krijg ik twee waarschuwingen. (1) Gisterenavond liet ik mijn aandacht even dwalen, een wagen voor mij remt, en ik ga net iets te scherp aan de remmen hangen. Gelukkig nog kunnen doseren, anders kreeg ik mijn eerste schuiver. (2) Vanochtend een kutbochtje in een te hoge versnelling (3e) en een te lage snelheid (20 km/h) genomen, en daardoor mezelf bijna uit de bocht geremd (oender !). Maar ik ben vreselijk veel aan het bijleren.
  • Verder is het geconfirmeerd, ik blijk de meest boring mens op aarde te zijn. Met mijn bloed is dus alles OK (al is het nog wachten op de uitslag van de serologische testen). Bijvoorbeeld: cholesterol: 153 op een schaal van 150 tot 190; trigliceriden: 51 op een schaal van 50 tot 180 (de schaal van gezonde waarden weliswaar). Etc, ad nauseam.
  • Kijk zie, hiervan gaat mijn hart nu eens sneller kloppen.

vampirella

Eigenlijk zou Tessa het liefste hebben dat ik eens een dagje/weekje ‘binnenkom’ op ’t UZ om eens een grondige screening te ondergaan. Kwestie van de zaak van de aften eens tot op de bodem te onderzoeken. Gezien ik dat compleet niet ziet zitten, besloot ze alvast met een mini-onderzoekje van start te gaan.

Bij haar thuiskomst gisterenavond, had ze een klein plasticzakje mee. Daarin staken een groot groen dubbelgevouwen blad, een dikke elastiek, vier vacuum testbuisjes, een soortement recipiënt en twee naalden. “Voor als er een probleempje zou zijn, dan heb ik tenmiste nog een tweede.”

En vanochtend mocht ik eraan geloven. Vier buizen bloed uit mijn linkeram gezogen, en op het groene blad een hele resem gewenste onderzoeken aangekruist. Whatever. Zolang ik maar niet onder observatie moet.

Heel yukkie overigens om een buisje met je nog warme bloed daarin in je handen te houden.

(http://www.vampirella.com/)

dramaqueen

Onder het leidmotiv ‘drama & pathetiek’, our Monday morning mood song:

Temperature’s rising,
Fever is high,
Can’t see no future,
Can’t see no sky.

My feet are so heavy,
So is my head,
I wish I was a baby,
I wish I was dead.

Cold turkey has got me on the run.

My body is aching,
Goose-pimple bone,
Can’t see no body,
Leave me alone.

My eyes are wide open,
Can’t get to sleep,
One thing I’m sure of,
I’m in at the deep freeze.

Cold turkey has got me on the run.
Cold turkey has got me on the run.

Thirty-six hours,
Rolling in pain,
Praying to someone,
Free me again.

Oh I’ll be a good boy,
Please make me well,
I promise you anything,
Get me out of this hell.

Cold turkey has got me on the run.
Oh, oh, oh, oh…

Cold Turkey, John Lennon 1969

too much info

Beurgh. Ik ben zo misselijk als wat, en ik heb het gevoel een kater te hebben. Terwijl ik pertinent zeker weet dat ik geen kater heb want er is geen alcoholinname geweest.

Vanacht geen oog dicht gedaan. Ik weet niet of het was van mijn maag en darmen die voortdurend lagen te ‘rommelen’ dan wel van de jeuk die ik over mijn ganse lijf had. Rechtstaan ging niet, want ik voelde mij zo ijl als wat. Blijven liggen was de enige optie, vol overgave thinking happy thoughts, zodat ik aub maar in slaap zou kunnen geraken.

To no avail. Ik denk dat ik tussen twee en drie even weg geweest ben, maar daarbij is het dan ook gebleven.

Eurgh (om bij een thema te blijven). ’t Is weer ’t seizoen. Ik sta vol aften, en de pijn is bijwijlen niet te harden. Gisteren dus maar wat serieuze painkillers genomen, en ik vrees dat die kater daar wel eens aan zou kunnen te wijten zijn. Shit. Ik zou effekens een dutje moeten kunnen doen.

eindelijk

De verlossende woorden op meteo.be.

Tijdens het weekend wordt het wisselvallig en vrij fris met buien. De maxima schommelen rond 16 graden.
Vanaf volgende week wordt het droger en zachter met maxima rond 20 graden.

En voorlopig hebben ze de bal er nog niet echt naast geslagen (helaas). Maandag dus eindelijk met de motor. Voor ik uit mijn vel spring van ambetantigheid.

la cote belge

Bij Michel hebben ze net twee schone sites geproduceerd. Allereerst de site van De Kust, maar ook hun eigen bedrijfssite (Amercom).

De site van De Kust biedt een schat aan informatie, en zit in een mooi strak jasje. De navigatie is helder en duidelijk, met een algemeen menu, en een focus op doelgroep (journalist, bezoeker of zakentoerist).

Prachtige realisaties, en grondig uitgewerkt. Er zijn genoeg nachten over gegaan, getuige daarvan Michels acute sleep deprivation. Nice.

(Hoewel het wat mij betreft net iets meer standards compliant mocht zijn.)

Vergis u echter niet in URL –er zijn er genoeg, maar waag u (voorlopig ?) niet aan http://www.dekust.be/. Gebruik liever een van de volgende:

Voor al uw informatie over de kust: één adres. En wel www.dekust.org. Of dekust.org. Of www.kustschatten.bewww.vlaamsekust.org, www.vlaamsekust.net, www.devlaamsekust.net www.devlaamsekust.com, www.devlaamsekust.org, www.devlaamsekust.info, www.lacotebelge.org, www.lacotebelge.net, www.lacoteflamande.com, www.lacoteflamande.be, www.lacotebelge.com, www.dekust.lu, www.flamischekuste.lu, www.lacotebelge.lu, www.flamischekuste.de, www.vlaanderen-aan-zee.nl, www.belgiancoast.co.uk, www.dekust.co.uk of www.flemishcoast.co.uk en misschien ben ik er nog vergeten.

misc 20030321

  • Dit lijkt me waanzinnig gevaarlijk. Kijk, ik ben volledig voorstander van snelheidsbeperking in de bebouwde kom (bij uitbreiding: waar ook nodig). Iets als dynamisch opklappende drempels komt echter over als levensgevaarlijk. Er mag dan nog een bord voor staan, maar waarom plaats je dan niet meteen permanente drempel? Die oplossing lijkt me bovendien stukken goedkoper.
  • De bonobo is een mens. Zo wist de man van het half zeven journaal te vertellen. De genen van de mensapen bonobo en chimpansee blijken zo dicht bij de menselijke genen te liggen dat van mensapen geen sprake meer kan zijn, maar dat beide errrm… rassen echt wel tot de mensen behoren. En laat hiermee dan maar alles gezegd zijn.
  • Oh. Qua gizmo-gehalte kan dit wel tellen.

alweer

Het weer begint een beetje op mijn systeem te werken. Ik zit alle vijf voeten het weerbericht te volgen (meteo.be) in de –voorlopig– ijdele hoop dat het er iets beter op gaat worden.

Donderdag begint de dag zwaarbewolkt en valt er af en toe wat lichte regen. In de loop van de dag kunnen er enkele opklaringen voorkomen.
Ook vrijdag en zaterdag is er vooral in de westelijke landshelft veel bewolking en af toe lichte neerslag. In het oosten en het zuiden kan de zon er af en toe doorkomen en blijf het meestal droog.
Zaterdagnacht trekt een regenzone over ons land en belanden we voor zondag in meer wisselvallig weer met buien.

Zaterdag heb ik een gore-tex broek gekocht, en gisteren de bijbehorende vest; de handschoenen had ik al. In principe ben ik nu volledig uitgerust. Maar ik heb nog absoluut geen ervaring met ‘regenrijden’. Het is niet dat die zeldzame echte buien mij afschrikken, maar ik had toch liever eerst wat meer ervaring ‘op het droge’ gehad. Kwestie van een schuiver te vermijden.

Elke dag zit ik stikjaloers naar alle andere motards te gluren in de file, en elke avond bezweer ik mijzelf dat ik de volgende ochtend met de motor naar het werk zal gaan. Weer of geen weer. Maar elke ochtend ziet het er weer net iets te grauw uit.

Maar morgen doe ik het zeker. Of anders vrijdag. Of ten allerlaatste maandag…

moved

Hoewel we (nog) niet van provider veranderd zijn, is de URL van dit weblogje wel reeds aangepast aan de nakende nieuwe situatie. Alle bestaande links worden evenwel nog een tijdje doorverwezen, maar als u een bookmark hier naartoe zou hebben:

http://www.volume12.net/12/

storm in een glas water

Zucht. Ik snap echt niet goed wat nu de ganse heisa is rond dat zogezegde nieuwe virus. Waarmee dan gedoeld wordt op een e-mail met attachement, waarbij het lijkt alsof de e-mail door Microsoft werd verzonden.

(Misschien wordt er niet overal zo’n heisa rond gemaakt, maar ’t is hier al een spel geweest op ’t werk.)

(For the record, dat virus is niet echt nieuw: bvb vorig jaar deze tijd had ik een dergelijke e-mail ook al gekregen, met als subject line Microsoft Internet Security Update en een attachement q216309.exe (net opgediept uit m’n e-mail archief). En dat zal heus niet de eerste keer geweest zijn dat iemand zoiets had ontvangen.)

’t Is toch simpel: nooit een attachement openen als het niet van een betrouwbare bron komt. En al zeker niet als het .exe .com of .bat bestanden zijn.

En zeg nu zelf Microsoft is niet meteen een betrouwbare bron.

(I’ll get off my soapbox now.)