alweer

Het weer begint een beetje op mijn systeem te werken. Ik zit alle vijf voeten het weerbericht te volgen (meteo.be) in de –voorlopig– ijdele hoop dat het er iets beter op gaat worden.

Donderdag begint de dag zwaarbewolkt en valt er af en toe wat lichte regen. In de loop van de dag kunnen er enkele opklaringen voorkomen.
Ook vrijdag en zaterdag is er vooral in de westelijke landshelft veel bewolking en af toe lichte neerslag. In het oosten en het zuiden kan de zon er af en toe doorkomen en blijf het meestal droog.
Zaterdagnacht trekt een regenzone over ons land en belanden we voor zondag in meer wisselvallig weer met buien.

Zaterdag heb ik een gore-tex broek gekocht, en gisteren de bijbehorende vest; de handschoenen had ik al. In principe ben ik nu volledig uitgerust. Maar ik heb nog absoluut geen ervaring met ‘regenrijden’. Het is niet dat die zeldzame echte buien mij afschrikken, maar ik had toch liever eerst wat meer ervaring ‘op het droge’ gehad. Kwestie van een schuiver te vermijden.

Elke dag zit ik stikjaloers naar alle andere motards te gluren in de file, en elke avond bezweer ik mijzelf dat ik de volgende ochtend met de motor naar het werk zal gaan. Weer of geen weer. Maar elke ochtend ziet het er weer net iets te grauw uit.

Maar morgen doe ik het zeker. Of anders vrijdag. Of ten allerlaatste maandag…