concerten 200911

Een wisselvallige maand; iets beter bij het begin dan op het einde. En ik heb Roy Hargrove moeten laten voorbij gaan, en de release party van Brick Quartet in het Damberd. Maar we hebben ons alweer voorgenomen minder thuis te zitten en meer concerten bij te wonen. U doet dat toch ook?

 1. Robin Verheyen & Aki Rissanen / 01-11-2009 / Opatuur / ***
  Spijtig dat het zoveel sopraansax was, maar dit blijft steengoed. Vergeet niet naar de nieuwe van het Robin Verheyen International Quartet te luisteren!
 2. Trio M / 04-11-2009 / Vooruit / ***
  Krachtig samenspel en mooie improvisaties; zie ook de bespreking.
 3. Koninklijk Harmonieorkest Vooruit Harelbeke / 07-11-2009 / ICC, CItadelpark / **
  Een naam als een voetbalploeg, voor deze enthousiaste harmonie. Lang geleden dat ik nog eens zo’n beztting had gezien, en er zaten goede stukken tussen. Ik heb mij in elk geval wreed geamuseerd.
 4. Toine Thys & Pascal Mohy / 15-11-2009 / Opatuur / **
  Hm. Deze keer kon Toine Thys me niet echt bekoren. Het zat de muzikanten ook niet mee, want tegenwoordig kan men tijdens de concerten in De Centrale iets te hard meedansen op de muziek die tegelijkertijd in de concertzaal aldaar wordt opgevoerd. Misschien tijd om naar een andere zaal uit te kijken, Tuur?
 5. Bart Maris & Lode Vercampt / 19-11-2009 / Opatuur @ Mub’Art / ***
  ’t Is altijd een plezier om Bart Maris aan het werk te zien. En Lode Vercampt ook, natuurlijk. Gemoedelijk concert, op de vooravond van Maris’ afreis naar het verre Afrika (maar ik ben vergeten hetwelke juist). En ’t was mijn moeder haar verjaardag. U zegt? 21 natuurlijk!
 6. Carlo Nardozza & Gwen Cresens / 29-11-2009 / Opatuur / **
  Dat gaat wreed goed tesamen, dat accordeon en die trompet. Technisch zat het niet helemaal schitterend, maar Cresens legde Nardozza dan ook het vuur aan de schenen –als er geen veiligheidsvoorschriften in de weg zouden gezeten hebben, had het waarschijnlijk letterlijk gedaan ook. Goede aanzet dus.

0 te vermijden / * slecht, maar beluisterbaar / ** goed / *** zeer goed / **** fantastisch (meer uitleg bij de quotering)

(concerten vorige maand)