18 euro

“Zeg”, beweerde Tessa toen ze gisterenavond thuis kwam, “ik heb wel de ganse dag uw site en mijn inbox zitten checken om te zien of er geen foto was hé.”

Het was ergens begin de jaren 90 dat ik de tondeuse in mijn schouderlange haren heb gezet. Sindsdien loop ik met een gemillimetreerde kop rond, wat lekker verfrissend is in de zomer, maar vreselijk koud in de winter. Zodra de temperatuur zakt in de herfst, loop ik dan ook met een muts op mijn kop rond.

In januari besloot ik echter om het onkruid eens terug wat langer te laten worden. Eerst was ik van plan om een soort ‘jaar zonder schaar’ documentaire te maken, maar gisteren ben ik dan toch maar eens bij de kapper langs gegaan.

Mijn haar. Professioneel gekapt.

“We zullen het een beetje opkuisen”, zei de anders sympathieke herenkapper. En daar mocht ik achteraf 18 euro voor neertellen. Ge kunt u denken hoeveel geld ik al die jaren niet heb uitgespaard.

Edoch, het was mijn eerste knipbeurt in 15 jaar of zo. En het zal van 1985 geleden zijn dat er nog eens zoveel gel in mijn haar heeft gezeten. Ik was al bang dat ik er mijn hoofdkussen mee ging openrijten, vannacht.

12 gedachtes over “18 euro”

  1. Knap zeg (maar ja, als je mijn wederhelft ziet rondlopen, weet je natuurlijk al dat gemillimeterd niet echt mijn voorkeur wegdraagt)

  2. goei gezicht. leuk zelfportretje. en kort staat u wel. Maar ik weet niet hoe het ervoor was natuurlijk… Moet je geen voor/na-flairfoto toevoegen?

  3. Nice! Kappers zijn afzetters, al valt het voor mannen beter mee dan voor vrouwen, maar toch, als ik het zo zie, is het zijn 18€ wel waard hoor, schoon!

  4. fotografen en lachen – gaat nooit goed samen.

    PS. midlifecrisis vóór het definitief uitvallen van het haar? :o)

Reacties zijn gesloten.