En uw voormiddag?

“’t Is bij de flikken in Ekkergem vandaag, meneer”, waarschuwt de mevrouw achter de balie mij als ik het stadhuis binnenstap.

En als ik haar niet begrijpend aankijk, voegt ze daar nog steeds vriendelijk aan toe: “ewel, de persconferentie hé meneer.”

Damn. Het is al de tweede keer dat mij dat overkomt. Ik zal toch mijn e-mails wat grondiger moeten lezen. De vorige keer was de persconferentie zelf een dag vervroegd, zodat ik helemaal voor niets naar het centrum was afgezakt. Gelukkig had ik al een lekkere cappuccino bij Coffee Lounge gedronken. Shoppen? Shoppen!

“Ge moet eens dat bistro boek bekijken,” had Tessa gezegd, “dat is echt iets voor u.” Naar De Standaard dus, waar ze A propos bistro van Stephane Reynaud op voorraad hadden. Reynaud is de man van Van het varken (Cochon et Fils), uw bijbel voor alles at varkensvlees betreft, en van Terrine (Vous prendrez bien un peu d’ terrine?), dat ik in Seattle op de kop het getikt. En hij heeft er blijkbaar nog eentje over Rôtis ook.

Lang getwijfeld, maar uiteindelijk toch niet gekocht. Lang met de Grand Larousse gastronomique in mijn pollen gestaan, maar het was mij toch iets te duur. Bij De Kaft vond ik hem even later ook, maar hij bleef te duur. En wat doet een mens dan, die op zoek is naar een origineel madeleine-recept, en daar geen 70 of meer euro aan wil hangen? Juist, hij neemt slechte foto’s met zijn gsm:

Grand Larousse gastronomique: Madeleines Grand Larousse gastronomique: Madeleines

Excuseer, ik ga even de oven voorverwarmen.

2 gedachtes over “En uw voormiddag?”

Reacties zijn gesloten.