Schoeisels

Wij mogen nog altijd niet meedoen, wij mannen, zodat de vrouwen gezapig kilometers verzamelen. Niet dat ons dat thuis houdt natuurlijk, en ondertussen houden we de vorderingen rustig in het oog.

http://nikeplus.nike.com/nikeplus/v1/swf/scrapablewidget/challenge.swf

Vandaag ging ik mijn schoenen halen. Ergens in oktober was ik al eens bij het Runners Service Lab op de Antwerpse Steenweg langs gegaan, maar dit zou de eerste keer zijn dat ik er schoenen ‘kocht’. Mijn voeten werden er gemeten (een Amerikaanse 9,5), en er werd een voetscan genomen. Aan de hand daarvan werden een aantal schoenen gesuggereerd, waaruit ik dan verder kon selecteren. Een jaar of twee geleden was ik met de Vomero’s begonnen, en dat was een heerlijke zachte schoen, maar bood niet genoeg stabiliteit. Tegenwoordig loop ik op Triax (maar geen nike+ versie).

De volgende schoenen passeerden de revue: Vomero, Pegasus (denk ik), Equalon, Triax, en Elite; allemaal in de plus versie. Ik heb lang getwijfeld tussen Equalon, Triax en Elite, maar uiteindelijk heb ik voor de Elite gekozen. Die dingen wegen niets, zitten rond uw voet gelijk een kous, en bieden toch nog ondersteuning (maar bijna geen demping). “De Equalon is een soort mix van Triax en Vomero; en de Elite is een Triax, die lichter is gemaakt, en eigenlijk bedoeld is voor wedstrijden”, werd mij ingefluisterd. Ik denk dat ik ga afwisselen tussen de Triax voor de lange trainingen en de Elite voor de kortere snelheidstrainingen.

Nu nog even wachten op de sensor (want die was niet op voorraad), en dan de iPod. En wachten op zondag 1 maart natuurlijk, want pas vanaf die dag tellen de kilometers van de mannen mee. Benieuwd hoeveel achterstand we tegen dan zullen weg te werken hebben.

2 gedachtes over “Schoeisels”

  1. Die Elites waren een goede keus! Ik loop er ook mee en wil geen andere 🙂 Dat van die demping klopt niet helemaal, want dempend zijn ze wel degelijk door de Zoom Air units in hiel en voorvoet. Ze lijken alleen minder dempend omdat de middenzool iets lager is. En de Elite is niet echt een wedstrijdschoen (misschien wel voor mensen van boven de 75/80 kg)…

    Veel succes met de Challenge 🙂

Reageren niet meer mogelijk.