ter plaatse trappelen

Het is te koud om te lopen. Maandag heb ik nog een 18 km afgelegd, maar die vriestemperaturen werken te sterk door op mijn longen om nog gezond door te draven. Waar vorige week mijn stappen nog hol op de finse piste rond de Watersportbaan weerklonken, snerpte maandag de sneeuw onder mijn schoenen. Niemand anders was die dag zo gek om die piste af te leggen, want mijn voeten mochten zich in een maagdelijk wit tapijt neerplanten. Ook vorig jaar dacht ik de winter door te lopen, maar toen heb ik meer dan twee maanden ‘gerust’. Twee dagen vind ik nu al veel, ik hoop dat ik morgen toch opnieuw de piste op kan. En liefst geen ijspiste.

Maar nu is het te koud. Zelfs in huis, waar de waakvlam van de gasverwarming elke ochtend opnieuw is uitgedoofd en ik bij het vogelgetsjirp en de heldere lux van ons wake-up light eerst de kelder mag opzoeken om het vuur opnieuw aan te maken, terwijl Tessa bibberend onder de douche verdwijnt. 12°C was het vanochtend, in de badkamer, waarin luttele minuten later ook de zoon bibberend verdwijnt.

Straks valt die verwarming opnieuw uit, en trek ik naar de woonkamer, die ik warmstook met ons haardvuur. Veel sneller én goedkoper dan die gasverwarming. En ik kan daar net zo goed werken.

7 gedachtes over “ter plaatse trappelen”

  1. bij mij slaat het ook op mijn longen. Een mens kan toch niet elke keer aan de Ventolin zitten alvorens te gaan lopen. Vrees dat ik toch ga passen voor de Leopoldsloop van komend weekend…

  2. hier maandag 12° op bureau, gezellig is anders. Op dinsdag toch al 15° (!) en vandaag gelukkig al 18° Deze namiddag vertrek ik naar Flanders Expo (standenbouwer controleren) en daar zal het helaas (net niet) vriezen vrees ik. Eerst toch nog maar even beetje warmte opslaan en truien inzamelen 😉

  3. hm, thuis is het lekker warm : chauffage met ketel op gas (zonder waakvlam maar met elektrische ontsteking 😉 ) die meer dient als bijverwarming door toedoen van onze (hout)kachel, en hier op het werk is het ook warm genoeg. De 12 km ertussen heb ik alleen maar de eerste 5 minuten koud, maar van mijn longen heb ik geen last (met de fiets, niet lopend hoor)

  4. Gruwelijk zeer doet dat aan mijn luchtpijp, die vriestemperaturen. Ik wil herbeginnen met lopen, maar dit is geen goed moment!

  5. Ik ben gisteren gaan lopen. De locatie was schitterend: de Abdij van het Park in Heverlee. Terwijl ik door de sneeuw ploegde, kon ik de schaatsers op het ijs gadeslaan, een langlaufer bewonderen,…. Zo mogen er nog dagen zijn.

Reacties zijn gesloten.