kilometer 23

Al had deze post net zo goed twee komma vier kunnen heten.

Gisteren was dus een recuperatiedag, en daarom –hoewel het niet echt mijn bedoeling was– besloot ik tijdens het lopen, een extra ronde rond de Watersportbaan in te lassen. Twee extra rondes eigenlijk, want normaal gezien doe ik er maar twee, zodat ik ergens rond de 16-17 km zit bij mijn thuiskomst. Maar ik ging voor 22. En terwijl ik bezig was, dacht ik: “goh, ik doe er nog één.” Waardoor het totaal aantal kilometers op 27 staat voor vandaag. En eigenlijk had ik nog wel langer willen lopen, maar dat leek mij om verscheidene redenen niet zo’n goed idee.

Vooreerst zat Henri nu al twee uur alleen thuis; ten tweede was mijn knie niet zo happy over het enthousiasme van mijn geest; ten derde begon ik stilletjesaan milde uitdrogingsverschijnselen te tonen (tintelingen bijvoorbeeld). Bij kilometer 23 had ik voor het eerst in mijn –relatief korte– loperscarrière gedurende enkele seconden een soort runner’s high (tenminste, ik vermoed dat het dat was).

Toen ik me achteraf op de weegschaal stelde –ik had mij voor het eerst ook eens voor een training gewogen– merkte ik dat ik maar liefst 2,4 kilo gewicht was kwijtgespeeld. Ik drink na een training standaard altijd een groot glas water (250 ml) met daarin een nuun tablet opgelost –iets dat ik heb overgehouden aan onze Amerikareis. Nadien volgen vaak nog een glas met water en 1/3 cranberry juice (light) en een blikje cola light. En ik drink ook voldoende water gedurende de dag.

Maar 27 kilometer. Eigenlijk is dat al veel te veel zonder ravitaillement tussendoor.

5 gedachtes over “kilometer 23”

  1. Ik snap het niet goed, een rondje is toch 5.5 km, zoiets? Dus twee toerkes maakt 11 km. Waar komen die andere 5/6 kilometers dan van? Want mijn vriendin (omgwtflolbbq) woont 100 meter van u en zover is dat toch niet van de Watersportbaan? Of zie ik iets over het hoofd?

  2. Ik ga vlak voor de Albertbrug naar links, en dan naar rechts, langs de Zuiderdoorgang onder de brug door; naar de Eedverbondkaai; naar rechts links de Jan Palfijnbrug over; de Henleykaai; langs de Noorderdoorgang weer de Albertbrug onder; de Neermeerskaai; de Europabrug onder, dan schuin oversteken langs de appartementen aan de Europalaan, en dan begin ik mijn toer rond de Watersportbaan naar rechts, langs de Verenigde-Natieslaan (tegenwijzerszin dus). Of in ’t kort: ik maak een omweg langs de Yanko.

    2,5 km enkele rit, zegt Google mij. En ik leg ongeveer dezelfde weg af naar huis (een iets grotere omweg), dus dat zijn 5 propere Google-kilometers en-nog-wat 🙂

  3. Aha, dan raak je inderdaad al snel aan 2,5 km. Zal ik binnenkort ook eens proberen in plaats van gewoon de Neermeerskaai af te lopen tot aan het rond punt. En ik loop ook altijd tegenwijzerszin langs de Watersportbaan!

Reacties zijn gesloten.