bonkend

Wel, ik heb er zowaar van genoten, van dat juryschap (ondergetekende maakte deel uit van de jury voor Jong Jazztalent Gent. Het is een totaal andere manier van luisteren dan naar een concert of een cd, zelfs al moeten die besproken worden. Eigenlijk was ik ook een beetje bang dat ik mij in zo’n analyse wat zou verliezen (vergeef mij het binnenrijm), een beetje zoals ge uw leesplezier kunt vergallen door een boek al te technisch te gaan lezen, maar dat bleek best mee te vallen.

Bovenal heb ik er een paar schitterende mensen (een beetje beter) leren kennen. Simon, Giovanni, Frederik, Mik, die niet alleen stuk voor stuk precies best weten waar ze mee bezig zijn, maar tevens heerlijke mensen zijn om van gedachten mee te wisselen –en dat hoeft (gelukkig) niet steeds over jazz te gaan.

De winnaar is bekend, Bender Banjax, een groep waarin ook Christian Mendoza meespeelt –die verdient zo’n prijzenpot echt wel. Hopelijk passen ze hun website snel aan, want de bezetting is al een tijdje geleden –definitief, zo bevestigde saxofonist Erik Bogaerts– gewijzigd naar Axel Gilain (bas) en Stijn Cools (drum). Die zich overigens uitstekend van hun taak kweten. Hou ze maar in de gaten, en let op die –hopelijk– steile groeicurve naar de concertreeks volgend jaar.

Voor een iets uitgebreider verslag verwijs ik u naar Het Project: Bender Banjax wint Jong Jazztalent. Ik kruip mijn bed in, migraine heeft zich van mij meester gemaakt, en ik heb morgen een vergadering over een ander project waarbij ik graag fris voor de dag wil komen.