(25 + 5) x fuji

Vandaag belde Larue mij op. Larue is de UPS-guy die mijn pakjes aan huis brengt. Dezelfde persoon als de vorige keer, maar toen had ik zijn naam niet begrepen. Vriendelijke mens, die Larue, en ik blijf versteld staan van de service dat ze bellen om te horen of ik thuis ben. Fantastisch.

Hi, is this Bruno? I’m Larue from UPS. Are you at home, because I’m at your front door and I have a package here for you.

we're in seattle, baby

In de doos zat: 25 keer Fuji Reala (amper 2,99 USD per filmpje, heb ik dat al vermeld?) en een 5-pack Fuji Pro400H. En terwijl ik toch bezig was: een korte (30 cm) en een lange (20 feet ofte 6 meter) cable release. Ik had thuis al een korte kabel voor de Hasselblad, maar nu heb ik er ook één voor de Rolleiflex. En met die lange kabel kan ik bijvoorbeeld ook gemakkelijk(er) een zelfportret nemen –ik zeg maar iets.

Die lange kabel werkt overigens op luchtdruk –i.t.t. de korte waar effectief een stuk kabel in zit– en vraagt dus wat meer inspanning, zodat Henri de balg dan maar met twee handen samenkneep om de angel aan de andere kant tevoorschijn te laten komen.

De timing kon niet beter zijn: vanochtend had ik net mijn laatste twee filmpjes binnengebracht.

I always forget your last name“, verontschuldigde de vriendelijke juffrouw zich toen ik de twee rolletjes afgaf. En toen ik mijn naam spelde schreef ze er –voor ik hem zelf kon uitspreken– gauw mijn voornaam achter. “Just developing, low res scans, and.. it’s ok for us to cut the film afterwards?“, glimlachte ze lief en niet geheel zonder trots.

Alweer twee schitterende mensen ontmoet.

5 gedachtes over “(25 + 5) x fuji”

 1. Een europese B&H zou toch handig zijn …

  Op de achtergond maakt Henri zijn huiswerk voor bewegingsleer ?

 2. hey bruno, hoe komt het dat ik soms een zwartwit geruite afbeelding zie waar er een foto moet staat en soms de echte foto zelf ? als ik op de zwartwit geruite afbeelding klik, opent de afbeelding wel in ’t groot.
  iets met ( … net even getest …) … bon, ligt aan firefox blijkbaar, in IE heb ik het niet… tiens…

 3. laten verknippen van ontwikkelde film vond ik altijd ‘teh horror’… Dat werd altijd zo ‘onregelmatig’ gedaan, en dat paste dan nooit mooi in mijn negatief-houder-bladen (of hoe heten die dingen)

 4. @bowa: hij was hem aan ’t amuseren met de luchtbelletjes in de verpakking

  @bobby: lang geleden dat zich dat nog eens heeft voorgedaan. erm… geen idee, helaas

  @frederik: inderdaad. Mijn eerste (tegen)vraag was dan ook hoe ze die verknipten. Mooi per drie, zo bleek, en die passen perfect in de negatiefbladendinges die ik aan het begin van de maand bij B&H heb gekocht.

 5. Ben zelf in de states vooral vriendelijke mensen tegengekomen. In winkels en restaurants,maar ook gewoon op straat. Was echt content dat de verhalen over arrogante amerikanen voor geen meter bleken te kloppen.

Reageren niet meer mogelijk.