muxtape of mixwit

Hey, ik voel mij aangesproken. Enfin, een klein beetje toch.

Mixwit sucks (rustig, rustig, wacht nog even, ik ontkracht dit straks nog). Tegenwoordig bekijk ik de dingen veel meer als een eindgebruiker, en niet zozeer als een content aanbieder (hoewel ik bijzonder graag content aanbied), en vanuit het oogpunt van die eerste heb ik duizend keer liever de eenvoudige tekstachtige interface van Muxtape dan de onvindbare inhoud van Mixwit. (Welke liedjes staan er allemaal op uw cassetje, eigenlijk?) Maar misschien was dat net de bedoeling.

Edoch de argumentatie over illegaliteit is niet geheel juist, denk ik. Wettelijk gezien biedt men –argumenteerbaar, maar er zijn voorbeelden genoeg– met een link ook al illegaal materiaal aan, en is men daardoor ook strafbaar. Ik ben evenwel van oordeel dat zelfs de industrie (hoop doet leven?) hier kan inzien dat de bedoeling van de ‘verspreider’ zowel bij Muxtape als Mixwit, niet illegaal is. Ik ben echter geen advocaat, dus mijn mening doet hierin op wettelijk vlak geheel niet ter zake.

Och, en voor de rest heb ik er eigenlijk weinig zinvols over te zeggen. Muxtape doet gelijk voor mij wat ik nodig had. Ik kan mij levendig inbeelden dat het beter kan, maar (1) het werkt voor mij en (2) ik heb geen zin om zelf zoiets ineen te steken. Het gezuig bovenaan is dan ook uiterst subjectief, want dit is geen polemiek waard. Als Mixwit werkt voor u, dan wens ik u daar gemeend veel plezier mee. Maar kijk, als ge u niet in een filosofie van een product kunt vinden (zoals die van Muxtape bvb), laat het product dan links liggen. Het heeft geen enkele zin om appelen met peren te vergelijken. ’t Is alletwee fruit, en daar houdt het mee op. Als je begrijpt wat ik bedoel.

5 gedachtes over “muxtape of mixwit”

 1. Idd. Michel zit er compleet naast te schieten imho. En sorry dat ik hier reageer maar via ’t werk kan ik geen reactie kwijt op zog.org. want dan krijg ik die “Catchdinges”.
  Ik vind het héélijk dat het bij Muxtape zo traag gaat. Ondertussen, tijdens het uploaden, zit ik in mijn mp3 collectie te grasduinen en herbeluister ik stukken die ik al een tijdlang niet meer gehoord heb.
  Mixtape vind ik minder omdat het allemaal zo “afgelekt” is. Hun interface is echt iets voor kleine “kinders”, die verkleutering zeg: met die draaiende bandjes enzo, pfft.. ’t is precies MacDo. Je kan er enkel muziek samenstellen die zij “in stock” hebben, obscure muziek of zelfs zelfgemaakte stukken of demo’s ga je op Mixtape niet horen.
  Verder vind ik het getrek en gesleur aan Muxtape leuk, juist omdat het me doet terugdenken aan het trekken en sleuren met cassettebandjes destijds- ouh! nog drie seconden! Pure nostalgie.

 2. Mixwit sucks. Had ik dat niet gezegd?

  Laat mij nalezen… Ja hoor: Mixwit zuigt ook, maar op een andere manier. Zal ik dààr ook een boom over opzetten? Ik wil wel hoor, maar het zal dan wel een iéts langere boom zijn dan over Muxtape, want Mixwit suckt op sommige vlakken veel harder. 🙂

  Ik wou het eigenlijk helemaal niet hebben over het ene of het andere, maar er werd mij gevraagd om mijn bewering dat de uitvoering van Muxtape niet goed was, uit te leggen.

  Niet het concept, niet de eenvoud, niet de filosofie, niet de ontbrekende functies, maar de uitvoering, lós van al de rest.

Reacties zijn gesloten.