teneinde (v)

Live vanuit Brussels National Airport. 7,50 € voor 60 minuten wireless dank zij Telenet. Het wedervaren tot nog toe.

 1. Vanochtend was er een botsing in Wetteren. Geen nood, de vlucht is om 12u, en de schoonouders kwamen ons ophalen om 7u30. Aankomst luchthaven: 9u
 2. De check-in verliep fantastisch. We hadden onze boarding passes via internet kunnen printen, de bagage was een kwestie van drie valiezen op een rolband zetten (zonder aanschuiven), en klaar. Tijd op overschot.
 3. Veel overschot. Heel veel overschot. De eerste vlucht, van Brussel naar London is vertraagd. Eerst voor een kwartier, dan een half uur, nu reeds een uur. De connecting flight mag geen probleem zijn, het is in London een uur vroeger dan hier, en we hadden twee uur overschot.
 4. De bagage zal er niet zijn bij onze aankomst. Dat wordt ons nu al officieus bevestigd. Het begon al bij de incheckbalie. “Ik zou die briefjes maar goed bewaren”, vertelde de meneer die onze valiezen van de zelfklevende bagagebriefjes voorzag. Toen Tessa daarnet ging vragen hoe het zat met de connecting flight, kreeg ze opnieuw te horen dat we het wel mochten vergeten onze bagage onmiddellijk in Seattle aan te treffen. “Er is een communicatiestop rond terminal 5,” zo klonk het, “maar wij weten dat er minstens vier uur nodig is om uw bagage van de ene vlucht naar de andere te transfereren.”

Hope for the best zeker?

(Gisterenavond werden we nog gebombardeerd met sms’jes, e-mails en telefoontjes. Dat was verschrikkelijk wijs en lief –om emotioneel van te worden. Dankuwel allemaal, en tot binnenkort!)

Update 12u15

 1. All passengers on a connecting flight from London, departing before 3 o’clock have to go see Connections. They have been rebooked on a different flight“, klinkt het aan Gate B31.
 2. “Dat houdt in,” zegt de mevrouw aan de balie desgevraagd, “dat u naar een andere vlucht bent overgeboekt. Dat kan zijn een directe vlucht, of een vlucht met een tussenstop. Maar dat kunnen ze u pas in London vertellen.”
 3. Tweede keer 7,50 € betaald om dit op mijn weblog te zetten.

7 gedachtes over “teneinde (v)”

 1. Da’s wel stress, als je een overstap moet maken en het dreigt in de soep te draaien… Nu ja, het zal wel allemaal in orde komen blijkbaar…

  Spannend wel om dit allemaal zo bijna live te kunnen volgen, lang leve het internet (ook al is het duur in dit geval).

  Goede reis he!

 2. Alle, het blijft wel een spannend vertrek zo met omboekingen en bagage dat wellicht niet bij aankomst aanwezig zal zijn!

  Veel plezier toch en een goeie aankomst.

 3. Veel plezier en toch een zo vlot mogelijke reis!
  Ik hoop jullie verhalen vlug te mogen lezen.

 4. goede reis!
  welke kodakskes hebt ge meegenomen?
  (oej, die “ge” en die “kskes”-vorm zal waarschijnlijk niet in goede aard vallen :o)

 5. Dag Meneer van op het internet die ik graag lees. Het ga je goed en hoop dat jullie onvergetelijke tijden tegemoet gaan. Tot later, ben al benieuwd naar de foto’s. Geniet er van.

Reacties zijn gesloten.