teneinde (ii)

De bagage
Van British Airways mogen we per persoon twee valiezen, van maximum 23 kg elk, meenemen. Ik heb mijn madam hier al grote stapels boeken zien klaarleggen, en ik moet nog een manier brengen om haar van dat voornemen –die allemaal in de valies te krammen– vanaf te brengen. We zijn daar drie maanden, net in het tussenseizoen, dus we weten begod niet wat voor kleren we nu het beste laten meereizen. Ik vermoed warme, want minder warme wegen lichter en kunnen we daar waarschijnlijk goedkoop op de kop tikken. Travel light, ben ik geneigd te denken.

We mogen ook nog handbagage meedragen, bestaande uit 1 tas die maximaal 56×45×25cm groot mag zijn (mijn crumpler meet 38×29×23cm), en daarbij ook nog een een laptop, hand- of boekentas. Dat komt goed uit, want de laptops moeten mee; wat fotografisch ekiepement; Nederlandstalige boeken en de leerstof voor Henri; en de handleiding voor ‘meester papa’. Dat laatste zit in twee klasseurs, samen goed voor 13 centimeter papier, waarvan ik denk dat ik het handleidinggedeelte toch maar ga (laten) inscannen.

Eigenlijk vrees ik meer voor de terugreis. Het fotografisch ekiepement zou gezien de goedkope dollar best wel eens kunnen toenemen, net zoals de cd- en klerencollectie (wat als het daar plots warmer blijkt te zijn). Heeft iemand ervaring met het verzenden van bagage (pakweg boeken en kledij, dus geen fotozaken of cd’s)?

5 gedachtes over “teneinde (ii)”

  1. Een vriendin liet na een jaar in China het merendeel van haar kleren (ook goedkoop gekocht) met een pakboot naar belgenlandje varen, maanden heeft het geduurd, maar het was wel de goedkoopste manier meen ik me te herinneren.

  2. Ginder zijn veel kleerwinkels die doorgaans goedkoper zijn.
    In Vancouver kan je ook heel goed shoppen!

    Ik heb bij mijn verhuis 12 jaar geleden gewoon enkele grote kartonnen dozen per post laten versturen. Maar goedkoop was dat niet. Alhoewel, ik herinner me niet zo goed meer.

  3. tip: als je iets verstuurd naar het thuisfront, moet je ze aan het thuisfront laten melden aan dat het om kleren gaat. Anders moet je ook nog per pakket invoertaksen betalen. Zo heeft moeder van vriendin van me ook pakketjes ontvangen met ‘kleren/vuile was’ van haar dochter die toen in azië was.

Reageren niet meer mogelijk.