Jazz Middelheim kleurt blauw

(breaking news)

Er is een principieel akkoord tussen de VRT en de organisatoren van het Blue Note Records Festival in Gent om vanaf 2008 Jazz Middelheim aan BNRF uit te besteden. Het BNRF zou zowel de organisatie als de programmatie van het festival op zich nemen, dat vanaf dit jaar opnieuw jaarlijks zou plaatsvinden. Tot nog toe vond het Jazz Middelheim festival tweejaarlijks plaats in het Antwerpse Park Den Brandt.

Jazz Middelheim blijft evenwel een VRT omroepfestival, zo benadrukken beide partijen, dat met respect voor het verleden zal worden georganiseerd en herkenbaar zal blijven voor de trouwe bezoekers. De sfeer en setting van het festival zijn uniek en dat moet behouden blijven.

6 gedachtes over “Jazz Middelheim kleurt blauw”

  1. Vanavond in Antwerpen:

    “Die Gentenaars die hier Jazz Middelheim moeten komen organiseren …”

    De exacte woorden kon ik niet goed verstaan (tafeltje naast het mijne), maar daar kwam het in elk geval op neer!

  2. hmm, is jazz middelheim niet elk jaar?? ’t is nog van in m’n kinderjaren dat ik er nog naartoe ben geweest, dus kan zijn dat ‘k het mis heb 🙂 staat al lang op mijn verlanglijstje om nog eens mee te maken trouwens.

  3. Het festival werd opgericht in 1969, en sinds 1983 vindt het tweejaarlijks plaats. 2007 was een goede editie. Hopelijk blijft de klemtoon op jazz liggen.

  4. Laat ons hopen dat de sfeer die typerend was voor jazz middelheim behouden blijft en we met onze neus niet teveel op marketing worden gedrukt, het is wel nodig maar we zien er al genoeg van…en wat ons betreft: laat het swingen! Iets waar onze zwarte medemens nog altijd het best in is! Zelfs het c.d. muziekaanbod mag iets meer zijn!

  5. Is er geen mogelijkheid om wat het muziekaanbod betreft, wat meer de voetsporen van het North Sea Jazz Rotterdam te volgen?

Reacties zijn gesloten.